Başbakan Ahmet Davutoğlu istifasını sundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu istifasını sundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştü. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifasını sunduğu öğrenildi. Ak Parti Genel Başkanı Seçilen Binali Yıldırım’ın ise saat 19.00’da Beştepe’ye giderek görevi devir alacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımız, Başbakan Davutoğlu tarafından sunulan Bakanlar Kurulu'nun istifasını kabul etmiştir." denildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 18.00'de gerçekleştirdiği kabulde, Başbakan Ahmet Davutoğlu istifasını sundu.

İstifası kabul edilecek olan Davutoğlu ve kabinesi, yeni hükümet kurulana kadar göreve devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müteakip saatlerde de AK Parti'nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım'ı kabul ederek, kendisini 65. hükümeti kurmakla görevlendirecek.



CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA


Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:


Cumhurbaşkanımız, Başbakan Davutoğlu tarafından sunulan Bakanlar Kurulu'nun istifasını kabul etmiştir.

Davutoğlu'nun bugüne kadar geçen hizmetleri için teşekkürlerini sunan Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nun yeni Hükümet kurulana kadar devam etmesini istemiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım arasındaki görüşmesi sona erdi.   Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Binali Yıldırım'ı 65. Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirdiği bildirildi   CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA   Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Binali Yıldırım'ın görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden açıklama geldi.   Yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün İzmir Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Binali YILDIRIM'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul ederek, 65 inci Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirmişlerdir." ifadeleri kullanıldı.   YENİ MKYK YARIN   AKP MKYK yarın 13.00'da Binali Yıldırım başkanlığında toplanacak.   Habertürk'ün haberine göre Yıldırım, kongrenin yapıldığı salonda Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu bakanlarla bir görüşme gerçekleştirdi.   Erdoğan'ın iki gün boyunca Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunacak olması nedeniyle yeni kabinenin bu gece açıklanma ihtimali de dile getiriliyor.    Davutoğlu ve hükümetin görevi yeni hükümet kurulana kadar devam edecek.    Görevlendirme Resmi Gazete'de yayınlandı   Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım'ı 65'inci Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirmesi Resmi Gazete'de yayımlandı.