Binali Yıldırım CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu ile görüştü

Binali Yıldırım CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere CHP Genel Merkezi’ne geldi. Yıldırım Başbakan olduktan sonra ilk kez genel merkez binasında CHP'yi ziyaret etti. İki lider görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Binali Yıldırım saat 14:08’de CHP Genel Merkezi’ne giriş yaptı. Yıldırım’ı makam aracından inişinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç karşıladı. Bina girişinde ise bu kez Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan’ı karşılayarak elini sıktı. İki isim bu karşılamanın ardından içeri girdi. Yıldırım ile beraber AK Parti grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da CHP Genel Merkezi'ne geldi. Saat 15.20'de görüşme bitti.

ORTAK AÇIKLAMA


Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Verimli bir toplantıyı gerçekleştirdik. OHAL ve KHK ile ilgili düşünce ve endişelerimizi sayın Başbakan’a aktardır. Kendileri not ettiler" diye konuştu. Başbakan Yıldırım ise şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi OHAL başladığından bu yana çıkarılan KHK’lar hakkında kendisini bilgilendirdim ve bu konudaki bazı hassasiyetlerini, düşüncelerini bizimle paylaştı. Bu konudaki endişelerini dikkate alacağız ve görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Önemli olan süratle OHAL’e sebep olan şartların kaldırılması. Daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine parti başkanları olarak bir araya gelmiştik. Orada kapsamlı bir anayasa değişikliğinin yapılması ve acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan partilerin mutabakatının sağlandığı değişiklik konusu gündeme gelmişti. Bu konuda AK Parti olarak biz ve CHP ile MHP birer arkadaşı görevlendirecek ve genel başkanlara rapor edecek."

Başbakan Yıldırım CHP'nin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. İki isim TBMM'de bir araya geldi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından sık sık telefonla görüşen ikili o günden bugüne üçüncü kez biraraya gedi.

Başbakan Yıldırım'ı arabasından inince CHP Genel Sekreteri Haluk Koç karşıladı. Kemal Kılıçdaroğlu ise CHP Genel Merkezi giriş kapısında Yıldırım'ı karşıladı.



Yıldırım ile beraber AKP grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da CHP Genel Merkezine geldi.

İkili basın mensuplarının görüntü almasının ardından görüşmeye geçti.

Binali Yıldırım, Başbakan olmasının ardından ilk defa CHP genel merkezine geliyor.



Başbakan Yıldırım CHP'nin ardından saat 15:30'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek.


Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmek üzere parti Genel Merkezine saat 14.08'de geldi. Başbakan Yıldırım'ı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç karşıladı.




CHP’de gerçekleşecek zirvede 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşanan gelişmeler, mini anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı’da hafta sonu bütün siyasi parti liderlerinin katılımıyla düzenlenecek demokrasi mitingine daveti gibi konuların ele alınması bekleniyor.