Binali Yıldırım'dan 'teşekkür' konuşması

Binali Yıldırım'dan 'teşekkür' konuşması

AKP'nin yeni genel başkanı Binali Yıldırım teşekkür konuşması yaptı.

Geçerli 1405 delegenin oyunun tamamını alan Binali Yıldırım, AKP'nin 3. genel başkanı oldu.

Genel Başkanlığı Ahmet Davutoğlu'ndan devralan AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın 'Teşekkür konuşması'nın satır başları şöyle:

Böylesine büyük böylesinde onurlu görevi şahsım layık gören dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ak Parti'nin yeni genel başkanı olarak bana emanete ettiğiniz mukaddes bayrağı asla yere düşürmeyeceğime söz veriyorum. Rabim bu ağır sorumluluğunun gereğini yapma kudretini hepimize nasip eylesin. Ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde sizin gibi yol arkadaşlarıyla yürümekte büyük şeref duyuyorum. Yolumuz zor ama aydınlık bir yoldur. Bu kutsal emaneti aynı derece sahibi sorumlusu takipçisi olan büyük Türkiye hedefine hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Kutlu yolculuğumuz hayırlı uğurlu olsun. Yolumuz partimizin sesi Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur. Bugünkü kongrede bu salonu hınca hınç dolduran, soluna sığmayıp onbinlerce yol arkadaşımızın katıldığı, emeği geçen bütün kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin en doğusundan en batısına en güneyinden en kuzeyine AK parti için gece gündüz demeden çalışan bütün kardeşlerime  aziz milletime şükranlarımı sunuyorum.​ Bu kongre lidere olan sadakatin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Türkiye için hizmet yapmayanlar tarih sayfasında yerini aldılar

 Ak Parti bugünlere kadınlarımız sayesinde geldi. Kadın kollarımıza her kademede fedakarca gece gündüz çalışan tüm kadınlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan gençler AK Parti sizlerin omuzunda 2023, 2053, 2071 hedeflerini gerçekleştirecektir. Siz de bu enerji olduğu müddetçe bize havada karada da denizde de ölüm yok.