Cemal Canpolat referandumdaki usulsüzlükler tek tek anlattı

Cemal Canpolat referandumdaki usulsüzlükler tek tek anlattı

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın İstanbul CHP örtünü ziyaret etti. Baykal'ı CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat karşıladı.

Canpolat karşılama töreninde şunları söyledi:

Bu ziyaret bize onur verdi, güç verdi. Sizin adınıza Genel Başkanım son seçimde adım adım bütün Anadolu'yu dolaşıp bir devlet adamı sıfatıyla hem halkı, hem kamuoyunu bilgilendirdi ve bunun sonuçlarını gördük. Hepinizin adına çok teşekkür ediyorum.
İstanbul'la ilgili bilgi vermek istiyorum. Referandum çalışmalarına başladığımızda CHP olarak kampanya yürütmedik, parti rozetlerimizi ilk kez bıraktık. Son 15 yıldır AKP'nin ülkeyi getirdiği noktayı anlatmaya gerek yok. SP'nin, MHP'nin, Vatan Partisi'nin, ÖDP'nin, EMEP'in, HDP'nin tabanıyla kampanya yürüttük.Toplumsal bütünleşme sağladık. İstanbul'da 1989'dan sonra ilk kez öne geçmiş olduk. Bizim elimizdeki bilgilere göre İstanbul'da katılım oranı 88.7. 36 ilçede 1900 itiraz yaptık. İtiraz nedenlerimiz mühürlü olan eksik oylar. Kaç sandıkta ne kadar eksik oy olduğunu tespit ettik, tutanaklarını tuttuk. 30 ilçede eksik oy pusulaları vardı. Seçmen sayısına göre eksikti pusulalar.
Tercih mührünün yerine evet mührünün gönderildiği sandıkları ve mühürsüz oy pusulalarının gönderildiği sandıkları da tespit ettik. İstanbul'da bu 3 usulsüzlüğü tespit ettik. Bütün sandıklarımız tamamen doluydu, ıslak imzalı tutanakların hepsini aldık. Bir tek sandıkta yolsuzluk yapılmasına müsaade etmedik. Seçim günü İstanbul'da 200 bin arkadaşımız görev yaptı.
Bu referandumda gördük ki, İstanbul'da seçimi alamayacağımız hiçbir ilçe yok. Hayır bloğunun bir inanmışlığı vardı, biz de lokomotif görevini üstlendik. Referandum değil de seçim olmuş olsaydı, bugün İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmış İl Başkanı olarak sizi karşılamış olacaktım.
Sandığa hazırız.