Çevre Bakanı: İmam hatipliler devletin yanında, hainlik edenlerin çoğu üniversite mezunu

Çevre Bakanı: İmam hatipliler devletin yanında, hainlik edenlerin çoğu üniversite mezunu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Devlete hainlik edenlerin çoğuna bakın üniversite mezunu" görüşünü savundu.

Özhaseki, Melikgazi Belediyesi tarafından 19 Mayıs Mahallesi'nde yaptırılan imam hatip ortaokulunun açılışında yaptığı konuşmada; "Ne hikmettir bu okullardan bazen de böyle yamyamlar çıkıyor. Allah'a hamdolsun imam hatip gençliği gayet güzel okuyor, önüne bakıyor, milletini seviyor, hizmet etmek istiyor, devletiyle de asla bir problemi yok" ifadelerini kullandı.

Okul yapmamıza izin verilmediğinde kaçak binalar yapardık"

Bakan Özhaseki, imam hatip okulu mezunu olduğunu anımsatarak, buraya kaydolmak istediğinde mahalledeki cami imamının kendisini okula yazdırdığını anlattı. İmam hatip lisesi mezunu olduğu için üniversite sınavına fark derslerini vererek, girebildiğini belirten Özhaseki, "Aslında imam hatip okullarının kurulduğu günden bugüne uzanan çizgide hikayesi bir demokrasi mücadelesidir. Kimi dönemlerde imam hatip okullarını 'Ölümüzü yıkayacak kimse yok, bu memlekette Kur'an okuyacak adam kalmadı' diye kurmuşlar. Sonra bakmışlar ki insanlar çocuklarını imam hatip okullarına gönderiyor, önlerini kesmeye çalışmışlar. Kur'an derslerinde bile başörtüsünü yasaklamaya çalışmışlar. Sonra bakmışlar yine olmuyor. Üniversiteye girişte katsayı farklılığı oluşturmuşlar ki imam hatip mezunların üniversiteye giremesin" ifadelerini kullandı.