CHP'de Genel Merkez'in İzmir adayı o isim mi?

CHP'de Genel Merkez'in İzmir adayı o isim mi?

CHP İzmir'de aday bolluğu...

İzmir'de, mevcut başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokum deyip CHP yönetimini topa tutması üzerine aday patlaması yaşanan şehirlerden. CHP’nin kalelerinden olan İzmir’de kısa sürede birçok isim Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına soyundu. Öyle ki, Erzurum Çat belediye başkanı Arif hikmet Kılıç bile İzmir’e aday oldu.

Genel Merkez tarafından örgütlere gönderilen genelgede parti yöneticileri için son istifa tarihi 12 Ekim olarak bildirilmişti. Bu karar uyarınca, CHP Konak İlçe Eski Başkanı ve MYK Yardımcısı Mehmet Şakir Başak, görevinden ayrılarak adaylık için yola çıktı.

Son olarak bu hafta, 24 Haziran öncesinde uyarı şeklinde olan, sonrasındaysa CHP yönetimine karşı sert eleştirilere dönüşen açıklamalarıyla bilinen Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger de İzmir için yarışacak isimlerin arasına katıldı.

'ADAY GÖSTERİLİRSEM REKOR KIRARIM'
İzmir ile ilgili en büyük iddia ise Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı soruları üzerine Akpınar “Genel Merkezimiz takdir edip Büyükşehir’e aday gösterirse tarihi oyla seçimi kazanır, rekor kırarım” dedi.

GENEL MERKEZ'İN İZMİR ADAYI KİM?
Henüz medyada hiç dillendirilmedi ama İzmir için bir isim daha konuşuluyor. Kulislerdeki son bilgiye göre, Tuncay Özkan da İzmir için düşünülen isimlerden. Öte yandan, CHP Genel Merkezi’nin de Özkan’ın adaylığına sıcak baktığı belirtiliyor.

ADAYLARI BIRAK, HEDEFE BAK
Aday bolluğunun nedeni, İzmir’in CHP tarafından rahat alınacak olması. Değerli olansa, bu isimlerin adaylık açıklamaları değil, CHP İzmir örgütünün hummalı bir çalışması. CHP İzmir, 2014’te AKP’ye verilen ilçeleri geri alma hedefini önüne koydu. CHP’nin İzmir’de birinci parti olmakla yetinemeyeceğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, düzenlenen geniş katılımlı toplantıda, 2014 yerel seçiminde belediye başkanlığı kaybedilen sekiz ilçenin neden kaybedildiğini bildiklerini, bu kayıpları telafi edeceklerini söyledi.

ADAY PAZARINDA BOĞULMA RİSKİ
CHP’nin aday pazarında boğulması, AKP’nin elini daha da güçlendirecek. Bu tehlikeye karşı CHP, öncelikli olarak seçim bölgelerindeki stratejilerini ve hedeflerini belirlemeli. CHP’nin bir bölgede adayla seçim çalışmasına çıkmasına gerek yok, adayın belirlenmesini beklemesine hiç gerek yok. CHP’nin kentlerden ne anladığını, kentleri nasıl yönetmek isteğini, seçtikleri takdirde halkı nasıl bir hizmet beklediğini anlatmasına ihtiyaç var.