CHP: FETÖ hâkimlerinin baktığı davalar yeniden görüşülsün

CHP: FETÖ hâkimlerinin baktığı davalar yeniden görüşülsün

CHP’li vekiller FETÖ’nün kumpasında maruz kalanların yeniden yargılanmasını sağlayacak bir kanun teklifi sundu. Teklifin yasalaşması durumunda FETO mağdurları hakim karşısında çıkacak

CHP, Ceza Muhakemesi Kanununda yapılacak değişiklikle, FETÖ hâkimlerinin baktığı davalarda ceza alanlara yeniden yargılanma hakkı verilmesini istedi. CHP milletvekilleri Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Nurettin Demir’in imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan yasa teklifi, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda değişiklik öngörüyor.

Buna göre, Fethullah Gülen Terör Örgütü mensubu hâkimlerin daha önce baktığı davalarda ceza alanların yeniden yargılanmasının önünü açılıyor. Teklifin gerekçesinde şöyle denildi:

“15 Temmuz günü ülkemize, cumhuriyetimize, demokrasimize, laik parlamenter sistemimize yönelik hain bir darbe girişimi, çok uzun yıllardır devlet içinde yuvalanan bir terör örgütü tarafından gerçekleştirilmiştir. Fettullahçı Terör Örgütü sistematik bir şekilde on yıllar öncesinden başlayarak devlet yapısı içerisine üyelerini yerleştirmiş, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yer edinmiş, emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yerleştirilmiş, her düzeyde mahkemelerde karar verici pozisyonlara getirilmiştir. Mahkemelerde örgütün savcıları tarafından suçlanan, hâkimleri tarafından da mahkûm edilenler ne yazık ki bu davalarla sınırlı değildir. Türkiye’nin dört bir yanında bu terör örgütüne bağlı hâkimlerin, kendi üyelerine yer açmak veya haraç kesemediği insanları cezalandırmak amacıyla haksız kararlar vererek suçsuz insanları cezaevlerine gönderdiği anlaşılmaktadır.

Bu kanun teklifi ile terör örgütü üyesi olduğu hükmolunan hâkimlerin baktığı davalarda ceza alan vatandaşların yeniden yargılama hakkı alması ve bu davaların bağımsız mahkemelerde, adaletle yeniden görülmesi amaçlanmıştır.” (ANKA)