CHP Genel Sekreteri: İzmir'de örgüt infialde

CHP Genel Sekreteri: İzmir'de örgüt infialde

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “Başkan Aziz Kocaoğlu’nun çabasına saygı duyarım” diye başladığı sözlerine “İzmir’de şu an örgüt infialde.Yöntemi yanlış buluyorum. Uzlaşı aday diye bir şeyi tanım olarak kabul etmiyorum. Aday uzlaşısı demek doğru değil. Uzlaşmak demek birden fazla özgür iradesiyle ortaya çıkmış adayların birisinde yoğunlaşmaktır” dedi.

Özgür TUĞRUL / YURT

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır İzmir CHP’de il başkanlığı seçimleri öncesinde Yurt’a konuştu.

Genel Sekreter Sındır, Başkan Kocaoğlu’nun çabasına saygı duyarım diye başladığı sözlerine “İzmir’de şu an örgüt infialde. Yöntemi yanlış buluyorum. ‘Uzlaşı aday’ diye bir şeyi tanım olarak kabul etmiyorum. Aday uzlaşısı demek doğru değil. Uzlaşmak demek birden fazla özgür iradesiyle ortaya çıkmış adayların birisinde yoğunlaşmaktır” dedi.

İzmir’de ilçe başkanlarının tamamıyla sürekli iletişim içinde bulunduğunun altını çizen Genel Sekreter Sındır, Deniz Yücel hakkında kimsenin fikrinin alınmadığına işaret etti.

Sındır, Deniz Yücel özelinde konuşmadığını vurguladı. ”Kendine güvenen herkesin aday olma hakkı vardır” dedi. Süreç hakkında görüşlerini belirten Genel Sekreter Sındır’ın “Trajikomik bir süreç bu. Asla kabul edilebilir değil. Örgüt şu an bir rahatsızlık içinde. İzmir bu süreci geçmişte bu denli yaşamadı. Bu yöntem dayatmacı bir yöntem” ifadeleri dikkat çekti.