CHP İzmir adayı netleşiyor, ilçeler ay sonu

CHP İzmir adayı netleşiyor, ilçeler ay sonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir büyükşehir ile İstanbul’un ilçelerini masaya yatırmak için kurmaylarıyla bir araya geldi.

Cumartesi günü İstanbul’da hayatını kaybeden yengesi Belgüzar Gündüz’ün cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’ya döner dönmez ayağının tozuyla yerel seçim hazırlıkları için kurmaylarını topladı.

Kılıçdaroğlu, Pazar günü olmasına rağmen CHP Genel Merkezi’ne geçerek, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre, kritik zirvede Torun, belediye başkanı adaylarıyla ilgili yapılan kamuoyu araştırmaları konusundaki dosyalarla toplantıya katıldı.

Oğuz Kaan Salıcı ise, örgütlerden aday adayları konusunda kendisine ulaşan görüş ve önerileri kapsayan dosyaları toplantıda masaya koydu.

MANSUR YAVAŞ FORMÜLÜ MASADA
Kritik toplantıda, İYİ Parti’nin ısrarla CHP’den talep ettiği Muğla’nın Bodrum, Ankara’nın Etimesgut, İstanbul’da Üsküdar gibi ilçelerin yer aldığı dosyalar da hazır tutuldu. CHP Yönetiminin, bu ilçelerin İYİ Parti’ye bırakılması yerine, Ankara’da Mansur Yavaş olayında olduğu gibi İYİ Parti ile üzerinde mutabakata varılacak isimlerin CHP’den aday gösterilmesi seçeneği üzerinde durduğu ifade ediliyor.

VE İZMİR DOSYASI AÇILDI
Düzgün haber’in edindiği bilgiye göre, kritik zirvede CHP’nin en sona bıraktığı İzmir büyükşehir adayı ile ilçe adayları konusunda ilk kez Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yaptı. İzmir’de kadın ve genç başkan sayısını arttırılmasını isteyen CHP Lideri’nin, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile yaptığı görüşme hakkında kurmaylarını bilgilendirdiği öğrenildi.

Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun, İzmir büyükşehir adayı konusunda Salıcı ve Torun’dan yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldığı da öğrenildi. Mevcut milletvekillerinin adaylığına sıcak bakmadığı ancak çok yoğun baskı altında kaldığını yakın çevresine ifade ettiği bilinen Kılıçdaroğlu’nun İzmir büyükşehir adayının ismi konusunda nihai kararını Pazartesi ve Salı günü yapacağı temasların ardından Çarşamba gününe kadar netleştireceği öğrenildi.

İZMİR’İN İLÇELERİ SONRA AÇIKLANACAK
CHP Lideri’nin, bu süre içerisinde aday olmayacağını ilan eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir görüşme yapması bekleniyor. Çarşamba günü yapılacak toplantıda İzmir Büyükşehir adayı tek başına gelecek. İlçelerin açıklanmasının sonraya bırakılması planlanıyor.

İSTANBUL’UN ÜÇTE BİRİ AÇIKLANABİLİR
Çarşamba günü yapılacak MYK ve PM toplantısında, bugüne kadar dokunulmayan İstanbul’un ilçeleri de gündeme alınacak. DÜZGÜN HABER’in edindiği bilgiye göre, İstanbul’da önce CHP’nin en az oy aldığı ilçelerden adaylar açıklanmaya başlanacak. Bu çerçevede Çarşamba günü yapılacak toplantıların gündemine İstanbul’da en az 12 ile 17 arasında ilçenin belediye başkan adayının belirlenmesi bekleniyor. İstanbul’da partinin kazanma şansının olduğu ilçeler ile CHP’nin elinde bulunan belediye başkanlıklarının adayları ise sonra açıklanacak.

ZONGULDAK VE KARS DA AÇIKLANABİLİR
CHP’nin bugüne kadar adayını ilan etmediği Zonguldak ve Kars İl Belediye Başkanlıklarının da Çarşamba günü yapılacak toplantıda belli olması bekleniyor. Çarşamba günü yapılacak toplantıda ayrıca İYİ Parti ile üzerinde uzlaşmaya varılan büyükşehir adaylarının da açıklanması bekleniyor.

ADANA VE ANTALYA İLÇELERİ DE MASADA
Çarşamba günü yapılacak toplantıda, daha önce büyükşehir adayları belli olan Antalya ve Adana, Muğla ve diğer büyükşehirlerdeki adayların da açıklanması bekleniyor.

AHMET AKIN SÜRPRİZE DE YAKIN!
İYİ Parti ile yapılan işbirliği yüzünden Balıkesir Büyükşehir adaylığı geri çekilen Ahmet Akın’ın ise kabul etmesi durumunda Balıkesir veya İstanbul’da sürpriz bir ilçeden aday gösterilebileceği öne sürülüyor.

SARIGÜL BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR
CHP’de gözlerin çevrildiği Şişli Belediye Başkanlığı konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir tutum alacağı ise gizemini koruyor. Sarıgül’ü, Eyüp İlçe Belediye Başkan adaylığı konusunda ikna edemeyen Kılıçdaroğlu’nun, Şişli adaylığı konusunda MYK ve PM’yi ikna etmekte zorlanabileceği ifade ediliyor.

MEVCUTLARI KARNELERİ BELİRLEYECEK
İstanbul ve İzmir ilçe belediye başkan adaylıkları konusunda da sona gelindi. CHP’nin en çok belediye başkanı bulundurduğu iki büyükşehirdeki mevcut belediye başkan adaylarının kaderini, bugüne kadarki performansları, yani karneleri belirleyecek. İstanbul ve İzmir’de başarılı CHP’li belediye başkanları kalacak, karnelerinde kırık olan başkanlar ise yeniden aday gösterilmeyecek.

İZMİR VE İSTANBUL’DA KADIN ADAY ARAYIŞI
CHP’de aday belirlemede sona yaklaşırken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ve İzmir’de banko seçilecek en az bir veya iki yerden kadın aday göstermeyi planladığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu bu talebini önceki gün görüştüğü gazetecilere, “Kadın belediye başkanı sayımız fazla olmalı. Kadınlar siyasette aktör olarak ortaya çıkmalı” şeklinde ifade etmişti.