İsmet Abbasoğlu: Değişim CHP'ye heyecan katacak

İsmet Abbasoğlu: Değişim CHP'ye heyecan katacak

Avrupa Alevi Derneği Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu YURT Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği'ni ziyaret etti. Abbasoğlu, "CHP'deki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Değişim olması partiye bir heyecan katacaktır" dedi.

Nil KAHRAMANOĞLU- YURT/İZMİR

Avrupa Alevi Derneği Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu YURT Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği'ni ziyaret etti. Ege Bölge Temsilcisi Özgür Tuğrul'un karşıladığı Abbasoğlu derneğin kuruluş süreci ve CHP'deki kurultay tartışmlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Dernek olarak değişimin partiye heyecan katacağını düşündüklerini dile getiren Abbasoğlu, "Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçimleindeki olumlu performansının CHP'ye katkı sunacağına inanıyoruz" dedi. 

'Alevi ve Sunni Tüm Vatandaşlara Kapımız Açık'

Türkiye'de Alevilik yalnızca bir siyasi partinin değil herkesin sorunu olduğunu söyleyen Abbasoğlu, "Alevilerin kamusal ve kurumsal anlamda tüm haklarının kazanılması için hükümet ve siyasi partilerle diyalog içindeyiz.  Amacımız hem Türkiye'de hem de Avrupada örgütlenmeyi sağlamak. Dernek olarak inançsal çalışmalar değil de kültürel ve sosyal çalışmalar yapıyoruz. Geçen ay 'İzmir'i İzmirliler'in Yönetsin' sloganıyla İzmir İl başkanlığımızı açtık. Derneklerin il başkanlığı olmaz bunu yasal olarak ilk yapan biziz. Dernek olarak en kısa zamanda şube çalışmaları da başlatacağız. Her ilçede şubelerin olması için çalışacağız. Temel felsefemizde bir arada yaşama söz konusudur. Bu yüzden Alevi ve Sunni vatandaşlarımıza dernek olarak her zaman kapımız açıktır" şeklinde konuştu. 

Değişim Partiye İyi Gelecek 

CHP'deki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Zaten derneğimizin genel sekreteri de partinin içinden bir isim. Değişim olması partiye bir heyecan katacaktır.Bu konuda delegelerin en iyi kararı vereceğini düşünüyoruz. STK olarak bu konulara çok müdahil olmayı istemiyoruz ancak Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki olumlu performansının CHP'ye katkı sunacağına inanıyoruz.