CHP'li Budak, 'Stadyumlara, Atatürk adları iade edilmelidir'

CHP'li Budak, 'Stadyumlara, Atatürk adları iade edilmelidir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yurt Gazetesi yazarı Çetin Osman Budak, Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'arena' adlarının kaldırılması kararıyla ilgili yazılı açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyu önünde talimatla iş yaptırma alışkanlığı geliştirdiğini kaydeden Budak, 'Cumhurbaşkanı katıldığı toplantılarda sürekli birilerine talimat veriyor. İşsizliği çözüyor, otomobil ürettiriyor, isimleri değiştiriyor. Bu bir alışkanlık haline almış görünüyor. Keyfi yönetimin tipik uygulamalarıdır. Bu doğru bir yöntem değildir' dedi.

Stadyumlara Atatürk adları iade edilmelidir

Stadyumların simgeleşmiş isimlerinin kaldırıldığı süreçte, Erdoğan’ın haklı itirazlara kulak tıkadığını ve sürece seyirci kaldığını kaydeden Budak, 'Ülkesi ve milleti için savaş meydanlarında canını ortaya koymuş kahramanların isimleri kazınırken, hiçbir ses çıkarılmayacak, aradan birkaç yıl geçtikten sonra arena rahatsızlığı belirecek öyle mi? Şimdi arenalar kaldırılıp, stadyumlar geri gelecekse, o stadyumların simgeleşmiş isimleri de geri gelmelidir. Beşiktaş Stadyumu’na İnönü adı iade edilmelidir. Antalya, Kayseri, Konya, Bursa, Rize gibi illerdeki Atatürk stadyumları yıkıldı, yeni yapılan stadyumlara ise Atatürk adı yerine arena adları verildi. Şimdi bu stadyumlara da Atatürk adları iade edilmelidir. Malatya’daki yeni stadyuma İnönü adı verilmelidir. Eğer sadece arenalar kalkacaksa, rahatsızlık duyulan kavramın arena değil, Atatürk ve İnönü isimleri olduğu anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

Arena isimlerinin kaldırılmasının Türkçe isimlere dönüşün adımı olarak değerlendirilebileceğini kaydeden Budak, 'Cumhurbaşkanı zaman zaman yabancı isimlerden de şikayet ediyor. Ama bunun yolu aklına estiğinde bazı yerlerin isimlerinin değiştirilmesi değildir. Bir strateji oluşturulmalı ve bu çerçevede adım atılmalıdır' dedi.

Hem milli, hem yerli, hem öz Türkçe, hemde kurucu isim Atatürk

Yurt Gazetesi yazarı İsmet Orhan da bugünkü köşe yazısında bu konuya değinerek,

'Hem milli
Hem yerli
Hem öz Türkçe
Hemde kurucu isim Atatürk neden bazı statlardan kaldırıldı?
Aynı zamanda başka stada da R. Tayyip Erdoğan adı verildi.' dedi.

İsmet Orhan'ın bugünkü köşe yazısının tamamını okumak için, tıklayınız.