CHP'li Muharrem Erek sert konuştu: Utanç içinde yaşayacaklar

CHP'li Muharrem Erek sert konuştu: Utanç içinde yaşayacaklar

CHP’li Muharrem Erkek, Enis Berberoğlu ile ilgili mahkumiyet ve tutuklama kararı veren hakimle aynı masada 'Rabia' işareti yapan kişinin elinde fotoğrafını taşıdığı AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın konuyu gündeme getirdiği için kendisini hedef alan sözlerine yanıt vererek, 'Siyasi ahlaksız, FETÖ ile iş tutandır' dedi.

Erkek, tartışma yaratan fotoğrafı TBMM kürsüsünden göstermesinden sonra Bülent Turan’ın kendisine yönelik sözlerine yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Turan’ın konuyu çarpıtarak, gerçeği gizlemeye çalıştığını belirten Muharrem Erkek, “Bülent Turan’ın fotoğrafının da ortada olduğu, AK Partililer ile rakı masasında oturan, bunun fotoğraflanıp yayılmasında sakınca görmeyen bir hakim, CHP Milletvekili ile ilgili nasıl objektif karar verebilir? Nitekim, sonucu da gördük. Veremedi” dedi.

Muharrem Erkek, konunun gündeme getirilmesi ile ilgili olarak Turan’ın “Seviyesiz ,ucuz, edep dışı, alçak, siyasi ahlak yoksunu” suçlamasına yönelik özetle şunları kaydetti:

“Terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in yargılanmaktan kurtarıldığını ve bunun için yasanın nasıl değiştirildiğini övünerek anlatan Bülent Turan’ın geçmişi hepimizin malumu. Biz Silivri’de, milli orduya ve masum insanlara kurulan kumpası bozmak için mücadele veriyorken, kendisi hemen kapının önünde Fethullah Gülen Hocaefendisine yakın kanalda milli ordu unsurlarının ve masum insanların terörist olduğunu ima eden sözler sarf ediyordu. Şu an FETÖ’den tutuklu olan Mahkeme Başkanlarından övgüyle bahsediyordu. Özetle siyasi ahlaksız, masum insanlara ve milli orduya kumpas kuranlar ve bunlara destek olanlardır, FETÖ ile iş tutanlardır. Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Şike ve Oda TV davalarında FETÖ ile birlikte suçsuz insanları yıllarca tutuklu yargılayanlar, mahkum edenler, cezaevlerinde suçsuz insanların ölmesine intihar etmesine sebep olanlar ve bunları destekleyenler sadece ahlak da değil aynı zamanda şeref yoksunudur. Ve utanç içinde yaşayacaklardır. Ama bizim başımız her zaman dik olacaktır”

Hakime derhal görevden el çektirilmeli

“Yargının nasıl siyasallaştığını, partili hakimleri tartışmayanların siyasi ahlaktan bahsedemeyeceklerini belirten, Muharrem Erkek, Enis Berberoğlu duruşmasının hakimine derhal görevden el çektirilmesini istedi. Erkek, “Yaşananlar ve açıklamalar gösteriyor ki AK Parti'nin ve yargının içinde kripto FETÖ'cülerin olması muhtemeldir. Takip edeceğiz. Masum insanları kumpaslarla cezaevine gönderenlere lanet olsun” dedi.