CHP'li Purçu: Çekin elinizi Romanların üstünden

CHP'li Purçu: Çekin elinizi Romanların üstünden

CHP'li Özcan Purçu Yeni Konya Gazetesindeki Romanları aşağılayan ibarelere tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Yeni Konya Gazetesinde Romanları aşağılayan ibarelere tepki göstererek; “Çekin elinizi Romanların üstünden” dedi.

Romanların ülkenin vatandaşı ve Türkiye Cumhuriyetinin Anayasal haklarına sahip, eşit yurttaşları olduğunu vurgulayan Purçu; “Ne yazık ki gerçekte böyle olmadığını her fırsatta bize hissettiriyor ve üzüyorlar. Hükumet; halkı siyasi olarak yeteri kadar ötekileştirirken ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti de Romanların hayat koşullarını olumlu yönde değiştirecek ciddi adımları atmazken; öbür yandan, Romanlar üzerinden ötekileştirme çabası, ülkemizde kendilerine bir yer bulma çabası içine giren kindarlar var” dedi.

Yeni Konya Gazetesinde 12 Ekim 2018 tarihli baskısında İsmail Detseli tarafından “Abdal Karısının Duası, Çingene Karısının İsyanı-1” başlıklı bir yazı kaleme alındığını ifade eden Purçu şunları söyledi; “Hiçbir edebi değeri olmayan, neye hizmet ettiği anlaşılmayan söz konusu yazıda, başlıktan da anlaşıldığı gibi, Roman yurttaşları (Kadınlarımızı, annelerimizi, kızlarımızı) aşağılayan “Kazancılar” diye tanımladığı Romanlara karşı nefret suçu işleyen bir yazı kaleme almıştır. Suç işlemiştir. Bu suça Anadolu Medya Grup Vakfı, Yeni Konya Günlük Siyasi Gazete sahibi ve Genel Yayın yönetmeni Ahmet Özer’de, yazının yayınlanmasına izin verdiği için, ortak olmuştur.”

Böyle bir anlayışın kabul edilemez, hoş görülemez, müsamaha gösterilemez ve görmezden gelinemez olduğunun altını çizen Purçu; “Derhal Gazete sahibi ve yazıyı kaleme alan şahıs tüm Roman vatandaşlarımızdan özür dilemeli… Gazete sahibi şahıs hakkında da gerekli yasal işlem yapmalıdır. Adı geçen şahıs ve gazete hakkında şahsım ve tüm Roman STK’lar olarak gerekli hukuki işlemleri başlatıyoruz” dedi. 

YURT GAZETESİ