CHP’de demokrasi şöleni tam gaz

CHP’de demokrasi şöleni tam gaz

Cumhuriyet Halk Parti'si (CHP) büyük kurultaya hazırlanırken, parti içi demokrasinin ilk ayağı olan mahalle delege seçimleri yoğun katılımla Türkiye'nin dört bir tarafında devam ediyor. Demokratik, laik, hukuk devleti etrafında birleşen herkesin, CHP çatısı altında olduğu görüldü. 'Türkiye'nin birleştirici gücü' sloganı delege seçimlerinde hayat buldu 

CHP Olağan Kurultay giderken mahallelerden başlayarak adım adım delege seçimlerini gerçekleştiriyor. CHP Türkiye genelindeki mahalle delege seçimlerini 2 Ekim'e kadar, ilçe kongerelerini 30 Ekim'e kadar, 6 Aralık'a kadar il kongrelerini tamamlamış olacak.

2 Ekime'e kadar tamamlanacak olan mahalle delege seçimleri tatlı bir rekabet ile Türkiye genelinde devam ediyor. Bugün İstanbul genelinde 200 mahallede delege seçimleri gerçekleşiyor. CHP üyeleri sandığa yoğun ilgi gösteriyor. CHP'liler partilerine ve sandığa sahip çıkıyor. Seçimlerde büyük heyecan yaşanırken, tam bir demokrasi örneği sergileniyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat mahalle delege seçimlerine ayrı bir önem gösteriyor. Demokrasinin ilk ayağı olduğuna inan Canpolat her sandığa bir yönetici görevlendirdi.

Bugün delege seçimi yapılan yerlerden biri olan İstanbul Şirinevler'de sakin ve adayların birbilerine saygılı davranışları devam ediyor. Şirinevler'de sandıkların başında ise İl başkan yardımcısı Av. Muhterem Aktaş bulunuyor. Yurt Gazetesi yazarları Süleyman Kılıç ve Cihan Özdemir de İstanbul yapılan delege seçimleri adım adım takip ediyor.