CHP’nin Buca Adayı Nezir’den iddialı start

CHP’nin Buca Adayı Nezir’den iddialı start

CHP’nin 2 Şubat tarihindeki PM toplantısının ardından CHP Buca Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Suat Nezir, seçim startını miting gibi açıklamayla verdi

Buca Kasaplar Meydanı’nda ilçe örgütü, partililer ve vatandaşlar tarafından coşkuyla  karşılanan Nezir meydana Eşi İlkay Nezir ve çocuklarıyla geldi. Programa CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Buca İlçe Başkanı Kasım Özkan, Buca Belediye Başkan aday adayları Levent Bendeş, Mehemet Süne, Konak İlçe eski Başkanı Şakir Başak, sivil toplum örgütleri de katıldı. Belediye Başkanı Levent Piriştina, programda yer almadı. Nezir’in alana girişinde kurban kesildi.

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİYLE START VERDİ

Nezir konuşmasına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle başladı. Nezir, "CHP Buca’da bir başkan adayı belirlenecekti, bu görev bana nasip oldu. Mustafa Kemal Atatürk, ‘iki büyük eserim var demiştir. Birisi Türkiye Cumhuriyeti birisi de CHP’dir demiştir.’ Biz de bu emaneti korumaya canla başla mücadele vereceğiz. 10 yıldan beri rakip olduk ama düşman olmadık. Beraber yürüdük ama hiçbir zaman karşı karşıya gelmedik. 18 belediye başkan adaylarımıza yarışmaktan onurunu yaşıyorum" dedi. 

CANIMI DİŞİME TAKACAĞIMA SÖZ VERİYORUM
Coşkulu kalabalığa seslenen Nezir,  “Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Yerel seçim belediye başkanı seçeceğiz diyebilirsiniz. Ama öyle değil. Biz ülkenin yarınını, aile bireylerini sokaklardan kurgulayacak insanlarını seçeceğiz. Hepimize çok büyük görevler düşüyor. Bu bir Cumhuriyet yarışı sevdasıdır. Biz bu savaştan hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Biz CHP ve bu ülkenin sevdalısı olarak sonuna kadar aldığımız görevi en iyi şekilde yerine getirmek için söz veriyorum. Ben yarın aldığımız görevi yukarıya taşımak için canımı dişime takacağıma söz veriyorum” diye konuştu.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA “GARANTİNİZ BENİM” MESAJI
Belediye işçilerine de çağrı yapan Nezir, “Burada Buca belediyesinden çalışan var mı bilmiyorum ama onlara seslenmek istiyorum. 10 yıllık CHP iktidarında kimse işten çıkarılmadı. Ben CHP’nin bayrağını en yüksek yere asmak için çalıştığında kimseyi işinden etmeyeceğim. Kimse sağda solda konuşmasın. CHP halk partisidir. Adaleti savunur, hukuk savunur. CHP emeğin savunur. Belediye çalışanlarına sesleniyorum. Sizin garantiniz benim, garantiniz ilçe başkanız, garantiniz CHP Genel Merkezi’dir. Çocukluğumun Buca’sını hayal ediyorum. Bu yüzden eski Buca, yeşil Buca o hayal ettiğimiz Buca bunu sizinle birlikte ortak akılla sizleri proje içerisinde dahil edeceğime söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

DOLMUŞTA YOLCULUK YAPAN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM
Seçimi kazandığı takdirde nasıl bir belediye başkanı olacağını anlatan Nezir şunları söyledi:

 “Kadınlarımızla ilgi çok güzel projelerimiz var. Köylerimiz var. İzmir’in her yerinden gelip köylerde zaman geçiriyorlar. Tarım hayvancılıkla ilgi çok güzel projelerimiz var. Projeleri de beraber yapacağız. Çocukluğumdan bu tarafa esnaflık yapıyorum. Birçok işte çalıştım, insan psikoloji ve sokağı çok iyi biliyorum. Nasip olduğunda evinden yürüyerek belediyeye gideceğim. Vatandaşla dolmuşta yolculuk yapan bir belediye başkanı göreceksiniz. Pazarda eşiyle alışveriş yapan bir belediye başkanı göreceksiniz. Esnafla iç içe çayınızı hazırlayın yanınıza geliyorum derim haberiniz var. Buca’da 47 mahallemiz var, burada muhtarlarımıza söz veriyorum,  hepinize eşit hizmet götüreceğim. Çünkü CHP temel ilkesi eşitliktir.”

ŞİRİNYER SORUNUNU ÇÖZECEĞİM
Bir vatandaşın “Şirinyer sorunu ile ilgili ne yapacaksınız” sorusuna da yanıt veren Nezir, “Gerekirse, Belediyenin, bakanlığının kapısında yatıp Şirinyer sorunu çözeceğim. Şirinyer düzenlemesini Buca’ya kazandıracağız. Tüm Bucalılarla beraber yapacağız. Vatandaş benimle her zaman görüşebilecek. Bu yola çıktığımızda ilk söylediğimiz siyaset iddiası olanı işidir. Bir iddia ortaya koyduk. Biz 150 bin oy alacağız. Şimdi ben sizden söz istiyorum. Benim ve arkadaşlarımızla birlikte kapı kapı sokak sokak çalışarak hedefimiz için söz veriyor musunuz.  Görüyorum ki bu iş bitti. Bu iş bitti” diye konuştu.  

PURÇU: BURADA BİNLERCE SUAT NEZİR GÖRÜYORUM
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Bu işler gelir geçer, makamlar gelir geçer. Belediye başkanlarımızın da süresi dolunca yerine başka kardeşlerimiz gelecek. Birlikte el ele kol kola çalışacağız. Burada binlerce Suat Nezir’ler görüyorum. Memleketimizin bir kişiye dahi ihtiyacı var. Memleketimiz çok zor durumda. Buradaki bütün kardeşlerimizin her birine tek tek ihtiyacımız var. Şuan memleket bıçak sırtınızda. Memleket ya alınacak ya alınacak. Bunu bilen sadece CHP’dir”dedi.

AKDAĞ’DAN “KİMSE KÜSMESİN” ÇAĞRISI
Programın giriş konuşmasını yapan Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ise, “Aramızda bir bayrak değişikliği, kardeşlik değişikliğidir. Kimse buna nemalanmaya kalkmasın, bir şey beklemesin. Türkiye’de bize daha çok ihtiyacı olduğu bu dönemde kimse bize küsmesin. Yüksel Çakmur, Ahmet Sarışın, Ahmet Piriştan, 600 yılla yargılanan Aziz Kocaoğlu’nun onuru yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Aynı gururu bize yaşatan Sayın Levent Pirişitina’ya da teşekkür ediyorum”ifadelerini kullandı.