Demokrasi nöbetini İnce devraldı, Meclis Kürsüsü'nden AKP'li vekilleri rezil etti

Demokrasi nöbetini İnce devraldı, Meclis Kürsüsü'nden AKP'li vekilleri rezil etti

CHP'nin parlamentoda gerçekleştirdiği demokrasi nöbetinde Yalova Milletvekili Muharrem İnce de söz aldı.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce konuşmasında “Bu kürsüde bizim en az 20 milletvekilimize Fetö diyemezsin diye saldırmışlardı. Böyle insan bunlar ya… Bunlar böyle insan… Sonra açılım süreci başladı. Oradan birileri kalkıyordu. Tek hedef var Atatürk, İsmet Paşa ve Cumhuriyet… Dolmabahçe görüşmelerinin olduğu günlerde. Beraber ortaklık yaptılar. Geçmişi unutursak, doğru hedefe doğru gidemeyiz. Şimdi birden bire MHP çıktı ortaya. Bu ülkede FETÖ’cü baklavacı var mı? Var.. Fetö’cü dönerci var mı? Fetö’cü çaycı, hemşire, polis, hakim, savcı var mı? Bu ülkede bir tek Fetö’cü milletvekili yok. Sizden bir şey istiyorum. Bence siz burada kaç Fetö’cü milletvekili var diyorsanız onları ters çevirelim. Ne olduklarını, ne konuştuklarını o kadar iyi hatırlatıyorum ki…

Kötü bir meclis burası bu akşam. Ben kötü meclis’te ben duramayacağım. Burada laf atan olmayınca konsantre olamıyorum. Önce eğitimle başladılar. Sonra Adli Tıp ile uğraştılar, TÜBİTAK ile uğraştılar. Türkiye’de CHP dahil, ben dahil, yargı dahil, STK dahil kimse şunu anlayamadı. Adli Tıp ve TÜBİTAK ile niye uğraşıyorlar? Bunu anlayamadık.

Kürsüye çıktım dedim ki orada ARGE projelerinde para var onunla uğraşıyorsunuz dedim. Meğer o değilmiş. Ergenekon ve Balyoz’un alt yapısını yapıyorlarmış. Sahte CD’ler delilleri nerede gerçek hale getirecekler. Onun için uğraşıyorlarmış. CHP’nin hiçbir milletvekili ve yöneticisi bunu anlayamadı. Türkiye’de hiçbir gazetede bunu anlamadı.

Orduyu, maliyeyi, zaptiyeyi hallettiler. Sakın ha canınızı sıkmayın. Tarih doğruysa, hukuk doğruysa, aydınlık karanlığı her zaman yenecektir. Bunu kazanacağız hiç kuşkunuz olmasın. Destek olmak için geldim. Teşekkür ediyorum milletvekillerimize. Bu haddini bilmezler, bizi birbirimize düşürmek isteyip parti içi sorunlarımızı kürsüden engellemek için müdahale edip çomak sokanlara canınızı sıkmayın. Onları bana bırakın. Onların haddi değil bizim parti için problemlerimiz. Amca oğlunu ben döverim sana dövdürmem. Biz doğruyuz, haklıyız… Biraz sabır. Yanlış işlerimiz olduğunda da söyleriz. Bugünkü eylemimiz kutlu olsun. Saygılar sunuyorum.” dedi.