Demokrat Parti'den Akşener açıklaması!

Demokrat Parti'den Akşener açıklaması!

Ankara kulislerinde Meral Akşener'in MHP'den dışlanması durumunda, yeni bir oluşumun içinde olabileceği konuşuluyor.

Bu konuda da kulislerde "sıfırdan teşkilatlanmak yerine" var olan bir partinin yönetimini devralma şeklindeki "tavşan parti" formülü dile getiriliyor. Bu konuda da DP iddiası var. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan ise cevap geldi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Eski MHP Milletvekili Meral Akşener'in, olağanüstü kurultay toplayarak,MHP'nin başına geçmeyi hedeflediği, bu hedef tutmazsa 'tavşan parti' olarak DP'nin başına geçeceği" yönündeki iddiaları değerlendirdi. Gültekin Uysal, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

AKŞENER SİYASET KÜRSÜSÜNE DYP İLE ÇIKTI

"Biz siyasette olan biteni, diğer partilerdeki gelişmeleri nezaket dairesi içerisinde izliyoruz. DP, yapısı itibarıyla ister, AK Parti ister MHP ister başka partiler olsun oy geçişkenliği en yüksek parti. AKP'nin Menderes ve Özal vurgusuyla bu büyük misyonun geçmişini yağmalama gayretlerini, zaman zaman MHP de dahil olmak üzere,CHP'nin bize yönelik tasarruflarını görüyoruz. Bu manada bulunduğumuz yerin anlamını da biliyoruz. Bu sebeplerle Sayın Akşener ile ilgili bu tür isnatlar olur, Meral Hanım'ın geçmişte Doğru Yol Partisi'nde görev yapması dolayısıyla, siyaset kürsüsüne DYP ile çıkmış olmasından dolayı tabiidir yorumlar. Meral Akşener Hanım bugün için başka bir partinin genel başkan adayıdır, aynı zamanda üyesidir. MHP'nin içinde bulunduğu bu sürece yönelik ne bizim ne iktidar partisinin ne de başka muhalefet partilerinin şu aşamada yorumda bulunması doğru değil."

"Bizim temel iddiamız ve temel bakışımız şu, Türkiye'de bugün şizofrenik bir durum var. Bu şizofrenik duruma itirazı olan herkesi elbette her daim Demokrat Parti'ye davet ediyoruz." ifadesini kullanan Uysal, partisinde olağan kurultay sürecinin başladığını, tarihin kesinleşmediğini ancak sonbaharda kongreyi toplayacaklarını bildirdi.

"TAVŞAN PARTİ" FORMÜLÜ


Seçime, erken seçime girmeye olanak sağlamak için "sıfırdan teşkilatlanmak yerine" var olan bir partinin yönetimini devralma şeklinde yapılan iş birliği, "tavşan parti" formülü olarak ifade ediliyor.

Siyasi Partiler Kanunu'nun 36. maddesinde, "Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunması şarttır." hükmü yer alıyor.