Ekrem İmamoğlu oy farkını açıkladı: Aradaki farkın kapanma imkanı kalmamıştır!

Ekrem İmamoğlu oy farkını açıkladı: Aradaki farkın kapanma imkanı kalmamıştır!

Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarına dair açıklama yaparak, rakibi Binali Yıldırım ile aralarındaki oy farkını açıkladı.

Yurt Haber Merkezi

Millet İttifakı'nın İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu sekizinci kez açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "29 bin 408 oyla öndeyiz. Aradaki fark kapanmayacak derecede. Biz öndeyiz" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Anadolu Ajansı görevini yapmamıştır. 3 saattir veri alamıyoruz. Anadolu Ajansı'nın bu süreçte yaşattıkları Türkiye tarihine acı bir not olarak düşülecek. Türkiye'nin tarihi kurumlarıyla güçlü bir yürüyüş olmazsa sıkıntılar olabilir. AA'nın yetkillilerine, AA'dan sorumlu olan kurumları göreve çağırıyoruz. Hiçbir devlet kurumunun toplumu bilgi alma hakkından mahrum etmeye hakkı yoktur. Türkiye'nin hiçbir kamu kurumu siyasallaşamaz. Anadolu Ajansı'nı kınıyorum. Gerekli işlemlerin de yapılacağını belirtiyoruım. Genel merkezimiz çalışma halindedir. Partimizden bir heyet AA'ya gitti.

Süreç devam ettmektedir. Süreç tamamlanana kadar sandık görevlilerinin nöbet tutmaları çağrımı tekrarlıyorum. Su anda iyi biliyorum ki dünya bizi izliyor. Keşke biz dünyaya İstanbul'un seçimlerini açıklayabiliyor olsaydık. Cumhurbaşkanın açıklamalarını da dinledik, bizi ikna edici cümleler duymak istedik.

Şu anda toplam 31 bin 186 sandıktan 30 bin 86'sı sistemimize girilmiştir. Girilmeyen 100 civarında sandık var. %85 civarında geçerli oy var. Aramızda 29 bin 408 oy  farkı vardır. 

4 milyon 155 bin 966 benim aldığım oy. Rakibimizin aldığı oy sayısı 4 milyon 126 bin 558'dir. 

Kalan sandıklarda geçerli oy sayısı 25 bin 500 olacaktır. Aradaki farkın kapanma imkanı kalmamıştır. İstanbul halkımıza ve Türkiye'ye duyurmak isterim. Şu an bizim girdiğimiz veriler üzerinden İstanbul'u kazzandığımız ortadır. Süreci takip edeceğiz. Bütün sandık görevlileri asla süreci ve görevlerini terketmemelidir. 

Keşke saatlerdir beklediğimiz bu açıklamayı Türkiyenin iletişimdeki yetkili kurulu yapsaydı.