Erdoğan'dan Meral Akşener hakkında suç duyurusu

Erdoğan'dan Meral Akşener hakkında suç duyurusu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Denizli mitingindeki sözleri nedeniyle İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında "Cumhurbaşkanına hakaretten" suç duyurusunda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Mardin'de düzenlediği mitingde, "Meral Hanım dün Denizli'de utanmadan, sıkılmadan benim Denizlili kardeşlerime 'terörist' dediğimden bahsediyor. Utan utan! Sen ne terbiyeden muafsın ya! Şu anda avukatlarımı da görevlendirdim." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın sözlerinin ardından avukatları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Akşener'in dün Denizli'deki mitinginde, Erdoğan'a yönelik, "Cumhurbaşkanı'nın terörist dediği Denizlililer, nasılsınız, iyi misiniz? Koca yürekli Denizlililer, size terörist dediler, iyi misiniz? 18 milyon seçmene terörist diyen bir Cumhurbaşkanı. Bunun ne kadar acı, kötü bir tanımlama olduğunu biliyorsunuz. Bu arkadaş kutuplaştırarak, birbirimize düşürerek bu politikayı 17 yıldır sürdürüyor" dediği belirtildi.

'CUMHURBAŞKANIMIZ SİYASİ HAYATI BOYUNCA HİÇBİR SEÇMENE TERÖRİST DEMEMİŞTİR'

Akşener'in iddialarının tümüyle gerçek dışı olduğu belirtilen dilekçede, "Sayın Cumhurbaşkanımız, siyasi hayatı boyunca herhangi bir seçmeni oy verdiği partiden dolayı eleştirmemiş, hele hele terörist ve benzeri ifadelerle aşağılamamıştır. Cumhurbaşkanımızı diğer siyasetçilerden ayıran en önemli hususiyetlerden biri de seçmen tercihlerine saygı göstermesi, seçmeni tercihlerinden dolayı suçlamaması, aksine seçmen tercihlerinden gerekli derslerin çıkarılarak siyasetin istikametini tayin etmesidir. Bu husus Cumhurbaşkanımız açısından siyasi kimliğinin alameti farikalarından biridir ve bu özelliğin asılsız itham ve iftiralarla gölgelenmeye çalışılması hiçbir şekilde müsamaha gösterilecek bir husus değildir" ifadelerine yer verildi.

HDP'Lİ YÖNETİCİLERİ EKRANA GETİRDİ: İŞTE TERÖRİSTLER BURADA

Erdoğan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da içinde yer aldığı HDP'li yöneticilerin "HDP'nin PKK'yi terör örgütü olarak görmediklerine" yönelik açıklamalarını ekrana getirerek, "İşte teröristler burada" ifadelerini kullanmıştı.