Erdoğan'dan YSK'ya: Bunların aday olmaması lazım

Erdoğan'dan YSK'ya: Bunların aday olmaması lazım

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "YSK bu GBT olaylarını peşinen tam manasıyla dört dörtlük çıkartmıyor, bunların çıkması, bunların da aday olamaması lazım" diye konuştu.

Çankaya Köşkü’nden gerçekleştirilen bir televizyon yayınında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre yardım ve yataklık yapmanın, destek vermenin, propagandasını yapmanın, terörü finanse etmenin suç olduğunu belirtti.

Erdoğan, “Milleti ile omuz omuza olması gereken belediye başkanları terör örgütleri ile omuz omuza oluyorsa bunun elbet bir bedeli vardır, olacaktır. Ben bunu peşinen söyleyeyim istedik. Millet teröristten talimat alan, sorguya çekilen, tokat yiyen değil, kendisine hizmet eden belediyecilik istiyor. Burada birçoğunun künyesinde ne var ne yok, GBT’sinde ne var ne yok, YSK bu GBT olaylarını peşinen tam manasıyla dört dörtlük çıkartmıyor, bunların çıkması, bunların da aday olamaması lazım. Sayı çok olduğu için herhalde bunlarla başa çıkamıyor. Seçim akşamı iş bitti, neticeler belli oldu, bunların içinde terörle ilgili, iltisaklı, suç işlemiş olanlar varsa, biz artık 5-6-7 sene bekleyemeyiz, anında gereğini savcılıklar yasal olarak yapacaktır. Bu milletin parasını çarçur edecek olanlara buralar teslim edilmeyecektir” diye konuştu.