Erdoğan: Sevgili gençler, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz

Erdoğan: Sevgili gençler, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz

Erdoğan, Uluslararası Öğrenciler Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ""Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" cevap vermeye devam eden Erdoğan "Kandan beslenen varsa, o da Menderes'in idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir" dedi.

İstanbul'da "Uluslararası Öğrenciler Buluşması"nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerine cevap vermeye devam ediyor.
Kılıçdaroğlu için "Bu zat'ın söylediklerin üç unsurun üçü de var. Bunlar kandan besleniyor, aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi" diyen Erdoğan "Herhalde onlara imrendiler. Baktılar bu iş sandıkla gelmiyor, malum aldıkları oylar ortada. Şimdi, kanla seçim alabilir miyiz diyorlar, alamayacaksınız" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Sevgili gençler, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar, diridirler, ama siz bilemezsiniz diyor ilahi ferman. İşte onun için bizler de ne diyoruz? "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" Böldürmeyeceğiz bu vatanı bu hainlere, bu fırsatı onlara vermeyeceğiz. Ve zaten bu Rabiamızda ne diyoruz? Tek millet diyoruz, Türk'üyle Kürt'üyle Roman'ıyla, Boşnak'ıyla 79 milyon tek milletiz. İki, tek bayrak. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Ve üç, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." Şehit kanlarıyla yoğrulduğu için için bu topraklar vatan oldu. Şimdi çıkmış bir tanesi, dünyanın değişik yerlerinde "Başkanlık sisteminin gelmesi için kan gerekir, kan" diyor. Bunlar, üç unsur var. Bu üç unsurun bir tanesi "Mezhepçilik" unsurudur, ikincisi "ırkçılık", üçüncüsü "terör" unsurudur. Bu zat'ın söylediklerin üç unsurun üçü de var. Bunlar kandan besleniyor, aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi. Herhalde onlara imrendiler. Baktılar bu iş sandıkla gelmiyor, malum aldıkları oylar ortada. Şimdi, "kan"la seçim alabilir miyiz diyorlar, alamayacaksınız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, bu millet ne derse o olacak. Gençler şunu unutmayın, halk ne derse o olacak, Hakk ne derse o olacak.
Eli kanlı caniler ne zamandan beri sığınmacı oldu? DAİŞ'e verdiğiniz tepkiyi neden YPG, YPJ ve PKK saldırılarından saklıyorsunuz? Neden Nizami'nin idamına sessiz kaldınız? Avrupa'dan bir ses çıktı mı? Bunun adı çifte standart değil mi? Bunu dile getirdiğimizde Tayyip Erdoğan hemen diktatör oluyor. Nizami'yi idam edenler diktatör olmuyor mu?  Ne yazık ki benim için aynı zat, "Bizim kandan beslendiğimizi" söylüyor. Haddini bil haddini, ben halkımdan besleniyorum! Kandan beslenen birileri varsa, 1960'ta rahmetli Menderes'in ve iki arkadaşının idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir, sizsiniz. Siz kimi aldatıyorsunuz ya. Medya'daki, ekranlardaki tetikçilerini kullanarak bizi karalamaya çalışıyorlar. Onların itibar suikastları bizi yıldırmaz.