Erdoğan’ın kuzeninden itiraf: Kaybedeceği biliniyordu

Erdoğan’ın kuzeninden itiraf: Kaybedeceği biliniyordu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kuzeni Cengiz Er, Times of Israel gazetesine açıklamalarda bulundu.

Times of Israel Türkiye Büro Şefi Emir Ekşioğlu’nun sorularını yanıtlayan Cengiz Er, Erdoğan’ın seçim sürecinde yalnız bırakıldığını ve 31 Mart seçimlerinin Erdoğan için büyük bir sürpriz olduğunu belirtti.

Sık sık tartışılan ‘Pelikan Grubu’ ile ilgili de konuşan Er’in röportajındaki diğer satırbaşları şu şekilde:

'PELİKAN EKİBİ HAKSIZ KAZANÇ SAĞLIYOR'

“Bu ekibin medyadan tasfiye edilmesi gerekiyor ama bu şu an için imkansız görünüyor. Kullanılan sorunlu dilin en önemli sorumluları. Elde ettikleri itibar ve kazançları arasında ciddi bir orantısızlık olduğunu düşünüyorum. İnsanları itibarsızlaştırma konusunda çok yetenekliler. Cumhurbaşkanı’nın çevresine kolayca sokulmaları da işlerini çok kolaylaştırıyor.

'HAYATİ YAZICI VE NURETTİN CANİKLİ GİBİLER…'

Seçim sonuçlarında AK Parti’de belirli bir kesim tarafından pek de sevilmeyen Hayati Yazıcı, Nurettin Canikli gibi isimlerin de sorumlu olduğunu söyleyebilirim. Bu isimler kendi ilçelerinde sürpriz bir şekilde seçimleri kaybettiler.

'MEDYADA ORANTISIZ GÜÇ YETERLİ OLMADI'

Medyada görünürlük açısından orantısız bir güç kullanıldı fakat iktidar medyası gazete ve televizyonlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını yayımlamanın dışında pek bir katkı sunamadı. Propaganda dilinin medyada işe yaramadığı bir kez daha görülmüş oldu. Ak Parti medyasının kullanmış olduğu bu dil Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a katkı sağladı.

'ÖZHASEKİ’NİN KAYBEDECEĞİ BİLİNİYORDU'

Aday tespitlerinde hatalar yapıldı ve bu seçim sonuçlarına da yansıdı. Ankara buna en iyi örnek. Tanınmış ve tecrübeli bir isim olsa da Mehmet Özhaseki’nin kaybedeceği Ak Parti’de seçime 15 gün kala anlaşılmıştı. Erdoğan Ankara için çok üzüldü fakat parti tabanında büyük bir travma yok.”