ABD'de müzik festivalinde katliam: En az 58 ölü 500'den fazla yaralı

ABD'de müzik festivalinde katliam: En az 58 ölü 500'den fazla yaralı

ABD'nin Nevada eyaletinde bulunan eğlence başkenti Las Vegas'ta bir açık hava konserine otel penceresinden otomatik silahlarla düzenlenen saldırıda, 58'den fazla ölü, 515 yaralı var. 64 yaşındaki saldırgan Stephen Paddock polis tarafından etkisiz hale getirildi. ABD'de ulusal yas ilan edildi. Polis, 'Saldırgan, herhangi bir militan grubun üyesi değil' açıklaması yaptı. Bunun aksine IŞİD, internet sitesinden yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi. FBİ ise saldırganın IŞİD'l

ABD’nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde düzenlenen  Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde  silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırgan, Mandalay Bay Oteli’nin 32. katından kalabalığın üzerine ağır silahla ateş açtı. Yaşanan bu korkunç olayda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği, 406’dan fazla kişinin de yaralandığı açıkladı. Polis, saldırganın 64 yaşında bir erkek olduğunu açıkladı. Saldırganın ölü ele geçirildiği, Asya kökenli olduğu tahmin edilen arkadaşı Marilou Danley’in yakalandığı ifade edildi.  Reuters’ın haberine göre saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

Toplamda 406 kişinin hastanelere taşındığı ifade edildi.

İlk bilgilere göre; Mandalay Bay Oteli yakınlarındaki konser alanında düzenlenen silahlı saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti, 406 kişinin de hastanelere taşındığı ifade edildi.. ABD basını, saldırganın 64 yaşında bir Amerikalı olan Stephen Paddock. olduğunu açıkladı.

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, ölenler arasında polis memurlarının da olabileceğine dikkat çekti ve yaralanan 2 polisin hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Lombardo, yaralı polislerden birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Lombardo, görgü tanıklarının yukarıdan ateş açıldığını belirtmesi üzerine saldırganın Mandalay Bay Oteli’nin 32. katında bulunduğunun belirlendiğini söyledi.
Otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğüne işaret eden Lombardo, saldırganın bölge sakini olduğuna kaydetti. Lombardo, “Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz.” diye konuştu.

Polisin aradığı Marilou Danley...

Bu arada polis, saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adında arkadaşını bulmaya çalışıyor.

Lombardo, saldırgana ait iki aracın bulunması için kent sakinlerinden yardım istedi.
Saldırı nedeniyle bir süre kapatılan Las Vegas McCarran Havaalanı, kısmen uçuşlara açıldı.

ABD basını saldırının gerçekleştiği etkinliğe 30 bin kişinin katıldığını yazdı.

ÖLÜ SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Silahlı saldırıda ölü sayısının 58’e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 515 olduğunu bildirdi. Saldırganın Las Vegas’ta yaşayan Stephen Paddock adlı kişi olduğu ve otelde etkisiz hale getirildiği belirtildi.

FBI: SALDIRININ TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD’LE BAĞLANTISI YOK

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Las Vegas’ta Route 91 Harvest müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırının terör örgütü IŞİD’le bağlantısının olmadığını açıkladı.
FBI, Las Vegas’ta Route 91 Harvest müzik festivalindeki bir konsere düzenlenen silahlı saldırının terör örgütü IŞİD’le bağlantısının olmadığını açıkladı. FBI’dan yapılan açıklamada, “Saldırının terör örgütü IŞİD’le bağlantısı yok” denildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD’TEN AÇIKLAMA

Terör örgütü IŞİD ise, “Las Vegas saldırısı, İslam Devleti’nin bir askeri tarafından karşımızdaki koalisyonun parçası ülkelerin hedef alınması çağrısı üzerine düzenlenmiştir” açıklamasını yaptı.

GİRİŞLER KAPATILDI

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otomatik silah sesleri duyuluyor ve çok sayıda kişinin alandan koşarak çıkmaya çalıştığı görülüyor. Yetkililer, Las Vegas’ın bazı yerlerine girişleri kapattı.

NELER YAŞANDI?

ABD’nin Las Vegas kentinde otellerin bulunduğu alanda düzenlenen bir müzik festivalinde en az bir kişinin ateş açması sonucu en az 50 kişi hayatını kaybetti, 406’dan fazla kişi yaralandı. Bir hastane sözcüsü, hastaneye kaldırılanlardan en az 14’ünün durumunun kritik olduğunu açıkladı. Sözcü, yaralıların hepsinde kurşun yarası olduğunu söyledi.
Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otomatik silah sesleri duyuluyor ve çok sayıda kişinin alandan koşarak çıkmaya çalıştığı görülüyor.

Yetkililer, saldırı sonrası, Las Vegas havalimanına yönelik bazı uçuşların başka havalimanlarına yönlendirildiği, bu nedenle havalimanına gitmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri de istendi.

‘PAYLAŞIM YAPMAYIN UYARISI’

Polis, insanların saldırının gerçekleştiği bölgeden kaçınması gerektiğini duyurdu. Polis saldırgana yönelik operasyonun devam ettiğini söylerken, bölgede bulunanlardan olaya ilişkin sosyal medya paylaşımı yapmamalarını talep etti.

OTELİN 32. KATINDA ATEŞ AÇTI

Reuters haber ajansı, silahlı iki kişinin ilk etapta otelin 32’inci katında güvenlik görevlileri ve polise ateş açtığını duyurdu. Los Angeles polisi saldırganlardan birinin öldürüldüğünü duyurdu.

Las Vegas polisi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bir şüphelinin vurularak ele geçirildiğini doğruluyoruz. Aktif araştırmalarımız sürdüğü için sahil şeridinden uzak durmaya özen gösteriniz” denildi.

TRUMP’TAN LAS VEGAS AÇIKLAMASI! ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Las Vegas’ta 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Trump, saldırıyı kınayarak, “Amerikalılar bugün keder, şok ve üzüntüyle birleştiler. Sizin için dua ediyoruz. Cevapları kolayca bulmak kolay değil, en karanlık alan tek bir ışıkla aydınlatılabilir. Tanrı’dan bu karanlık dönem boyunca sizi görmelerini istiyoruz. Birliğimiz kötülüklerden parçalanamaz, bağlarımız şiddetle kırılamaz. Olay yerine ilk gelen ve müdahale eden ekiplere teşekkür ediyorum. Yaralıların iyileşmesi için dua ediyoruz. Kayıplarımızın sonrasında bayrağımızın yarıya indirilmesi emrini verdim. Çarşamba günü de burada kurbanların aileleriyle, olaya ilk müdahale edenlerle bir araya geleceğiz. Kötülük insanlığı hiçbir şekilde yenemeyecek ” dedi.
ABD’de saldırı nedeniyle ulusal yas ilan edildi.