Gökova körfezi CHP’lilere yasak!

Gökova körfezi CHP’lilere yasak!

CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı, önceki dönem İlçe Başkanı Recai Seymen ve CHP heyeti bölgeye alınmadı.

YURT/İZMİR

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde yaklaşık bir buçuk milyon metrekare sit alanı talan edilerek yapılan 1150 odalı Başkanlık Sarayı ek binalarla her geçen gün daha da genişletilirken, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için Marmaris Okluk Koyu’nda “Yazlık Saray” yapımına yönelik çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor.

İnşaat için binlerce ağacın kesildiği alanda incelemelerde bulunmak üzere giden CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı, önceki dönem İlçe Başkanı Recai Seymen ve CHP heyeti bölgeye alınmadı. Göcenlik gerekçesiyle engellenen yandaki koyda açıklama yaptı. Bodrum ve Muğla kamuoyunun dikkatini Gökova’ya çekmeyi amaçlayan Recai Seymen Gökova Okluk koyunda yapılan Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayı için kesilen binlerce ağaç ve doğa tahribatının yanında koyların yat turizmine kapatılmasına karşı tepki gösterdi.

Seymen, “Cevat Şakir’in Merhabası ile Gökova’dan sizlere sesleniyorum. Arkamızda Okluk Koyu var güvenlik gerekçesi ile oraya giremedik. Dünyanın en güzel tabiatın da yaşıyoruz yat turizminin gözbebeği Gökova körfezimizde daha önce Cumhurbaşkanımızın mütevazı bir yazlık evi vardı. Şu anda çok ciddi bir inşaat halinde 40 bine yakın ağaç kesildi. 200 dönüme yakın da köylünün elindeki arazi ile ilgili kamulaştırma başladı. Kamu yararı adına en önemlisi de turizme ve denizcilere kapatılması İngiliz limanı okluk koyu ve Değirmen bükü güvenlik gerekçesiyle turizme kapatılması denizcilerimiz de kapatılması bu alanların turizminden çıkartılması dünyanın en güzel koylarını korumamız lazım. Bu anlamda hem bu Gökova’nın yapılaşmasına hem de köylülerin ellerinden alınarak kamu yararı diyerek kamulaştırmaya karşı çıkmamız lazım. Bütün kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.