'Görev' hükûmeti

'Görev' hükûmeti

Başbakanlık koltuğuna oturan Binali Yıldırım, önce kabinesini Erdoğan'a onaylattı, ardından ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. “Başkanlık konusu gündemimizin ilk maddesidir” dedi

Tek aday olarak girdiği olağanüstü kongrede AKP Genel Başkanı olan ve hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Binali Yıldırım, dün 65. Hükümet'i oluşturan Bakanlar Kurulu’nu açıkladı.

Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Yıldırım'ın başkanlığındaki yeni kabine pazar günü yapılacak.güvenoylamasının ardından çalışmalarına başlayacak.

İlk Bakanlar Kurulu, Saray’da yapılacak


65. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantının adresi ise Erdoğan'ın sarayı olacak. Saat 14.00'da toplanması beklenen ilk Bakanlar Kurulu'na Cmhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

Yerini koruyanlar


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş,  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman Bakanı Veysel Eroğlu.

Kabinenin yenileri

Nurettin Canikli, Veysi Kaynak, Ömer Çelik, Nihat Zeybekci, Fatma Betül Sayan Kaya, Mehmet Özhaseki, Faruk Özlü, Recep Akdağ ve Ahmet Arslan kabineye yeni giren isimler oldu.

Koltuk değiştirenler


Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Kalkınma Bakanı oldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı oldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Milli Savunma Bakanı oldu.

"Bir kerecik" bakan olabildi


AKP'nin yeni kabinesinde 8 isim dışarıda kaldı. Bunlardan en dikkat çekenleri ise, Yalçın Akdoğan ile Ensar Vakfı'ndaki  çocuklara cinsel istismar skandalında söylediği sözlerle tepki çeken Sema Ramazanoğlu oldu. Diğer isimler ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu.

Mahir Ünal süpriz oldu


Davutoğlu Hükümeti’nde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapan Mahir Ünal'ın yeni hükümette yer almayışı sürpriz olarak değerlendirildi. 64’üncü hükümette uyumlu ve başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Mahir Ünal’a, Binali Yıldırım’ın kurduğu 65’inci kabinede yer verilmedi. Mahir Ünal’ın, Kültür ve Turizm Bakanı olmazsa bile başka bir bakanlıkta görev alacağına kesin gözüyle bakılıyordu.

Akdoğan: Hayırlı olsun arkadaş

Kabine dışında bırakılan Yalçın Akdoğan'ın ilk sözü "Hayırlı olsun arkadaş" oldu. Akdoğan twitter hesabından ise "65. Hükümetimize başarılar dilerim, milletimiz ve kabineye giren bakanlarımız için hayırlı olsun, Allah utandırmasın" paylaşımında bulundu.

Davutoğlu görevi devretti


Başbakan Binali Yıldırım, yeni kabineyi açıkladıktan sonra Çankaya Köşkü'ne gitti ve görevi resmen devraldığı selefi Ahmet Davutoğlu'nu köşkten uğurladı