HDP’li Gergerlioğluna 'niye tepki vermeden dinledin' fezlekesi!

HDP’li Gergerlioğluna 'niye tepki vermeden dinledin' fezlekesi!

HDP’li Gergerlioğlu hakkında “terör propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma açıldı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla fezleke hazırlandı ve dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Fezlekede “propaganda” suçuna gerekçe olarak, “Pervin Buldan’ın konuşmasını tepki vermeden dinlemek” gösterildi.

27, 28 Ekim tarihlerinde Diyarbakır’da düzenlenen “Ortadoğu Krizi ve Demokratik Ulus Çözümü” konulu konferansta, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türkiye’nin Ortadoğu’da izlediği askeri ve siyasi politikayı eleştirdi.

Konuşmasında İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan’a da değinen Buldan, “Tecridin asıl amacı barışı sonlandırmak ve bölgedeki hegemonik planların önündeki dağı kaldırmaya yöneliktir. İmralı bu planın önünde duran koca bir dağdır” ifadelerini kullandı.

Buldan’ın konuşmasını yaptığı sırada konferansta bulunan Gergerlioğlu’na ise konuşmadan kısa süre sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma açıldı.

‘GÜLSEK Mİ, AĞLASAK MI?’

Milletvekili olduğu için yasama dokunulmazlığı bulunan Gergerlioğlu’na ilişkin soruşturma tutanağı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi ve dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin fezleke hazırlandı. Gergerlioğlu’na yönetilen “terör propagandası yapma” suçlamasına gerekçe olarak, “Pervin Buldan’ın konuşmasını tepki vermeden dinlemesi” gösterildi.

BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek'e konuşan Gergerlioğlu, fezlekenin konusunun Türkiye’de hukukun içinde bulunduğu durumu gösterdiğini vurguladı, “Garip olan, benim kullandığım tek bir kelimenin olmamasıdır. Sadece Buldan’ı dinlemekmiş suçumuz. Bu durum fezlekenin siyasi saiklerle hazırlanmış olduğunu göstermekte. Bu garabet, ‘gülsek mi ağlasak mı’ diyeceğimiz boyutta. Tüm ülke adına son derece üzücü bir tabloyu gösteriyor” dedi.

HDP’YE 267 FEZLEKE

TBMM’ye ocak ayında 60 yeni fezleke daha geldi. TBMM’ye Ocak ayında sunulan fezlekelerden biri İYİ Parti, yedisi CHP’li milletvekilleri için hazırlanırken 52 fezleke ile de HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi. TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’nun gündeminde olan toplam fezleke sayısı ise ocak ayında eklenenlerle birlikte 461’e yükseldi. Bu fezlekelerin 267’si HDP, 187’si CHP, 2’si AKP, 1’i MHP, 3’ü İyi Parti ve 1’i bağımsız milletvekili için hazırlandı.