'Hesaplaşma, normalleşme, demokratikleşme önemli'

'Hesaplaşma, normalleşme, demokratikleşme önemli'

AKP, CHP ve MHP mini anayasa görüşmelerine ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Parlamentoda bulunan bütün siyasi partilerin bu sürece katkı vermesinin yararlı olacağını düşünüyoruz. Hesaplaşma, normalleşme, demokratikleşme aşamaları önemli" dedi.

Mini anaya görüşmelerine ilişkin Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Abdülhamit Gül, "15 Temmuz demokrasi mücadelesini ve Yenikapı ruhunu kalıcı hale getirmek için Ak Parti olarak bu uzlaşma zeminini korumaya kararlıyoruz. Demokrasimizi daha da geliştireceğiz. Ülkemizin acil ihtiyaç duyduğu konularda anayasa değişikliğini gerçekleştireceğiz. Parti olarak her türlü gayreti seferber edeceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan 15 Temmuz darbe girişimi ve gelinen sürece ilişkin, "İşimiz daha bitmedi. Asıl iş bundan sonra. Türkiye’nin ibresini ya güçlü bir demokrasiye doğru yönelteceğiz ya da Türkiye bundan ders lamadan daha sağlık bir noktaya sürüklenecek. Hesaplaşma, normalleşme, demokratikleşme aşamaları önemli. Hukuk devletini çetelerden arındıran en önemli özellik hukuk içerisinde kalmasıdır. Hesabı hukuk içerisinde sormasıdır. Hesap sorma sürecinin hukuk devleti sınırlarında yapılmalı. Parlamento’da bulunan bütün siyasi partilerin bu sürece katkı vermesinin yararlı olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.