HKP'den protesto çağrısı

HKP'den protesto çağrısı

HKP, Ege Denizi'ndeki 18 adanın ve 1 kayalığının Yunanistan tarafından işgal edilmesine karşı eylem yapacak.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl Örgütü, Ege Denizi'ndeki 18 adanın ve 1 kayalığının Yunanistan tarafından işgal edilmesine karşı bugün Gündoğdu Meydanı'nda eylem yapacak.

HKP İzmir İl Örgütü tarafından yapılan o açıklama:

18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı'nı işgal eden Yunanistan'ı Şiddetle Kınıyoruz! 16 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 15.00'de Gündoğdu Meydanı'nda toplanıp, Yunanistan Başkonsolosluğu'na hareket edilerek Konsolosluğa siyah çelenk bırakılacak ve işgal protesto edilecektir. Tüm basın emekçileri, Ülkesini seven Halkımızı ve Halk örgütleri davetlidir.”

HKP tarafından yapılacak Protesto'ya Milli Savunma Bakanlığı Eski Genel Sekreteri Em. K. Alb. Ümit Yalım'da katılacağını duyurdu.

Ümit Yalım’ın açıklaması:

"Anayasa'nın 34. Maddesinden kaynaklanan haklarımız kullanılarak Türk Adaları'ndaki Yunan işgali protesto edilecektir. 16 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 15:00'de Gündoğdu Meydanı'nda toplanmayı müteakip Yunanistan Başkonsolosluğu'na hareket edilerek Konsolosluğa siyah çelenk bırakılacak ve işgal protesto edilecektir. Protesto gösterisi, Anayasa'nın 34. Maddesine uygun olarak demokrasi ve hukuk kuralları içinde icra edilecektir. Protesto gösterisine, ülkesini ve milletini seven bütün vatandaşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partiler davetlidir."