İBB Koşusu'nu 19 yıl sonra İBB Başkanı izledi!

İBB Koşusu'nu 19 yıl sonra İBB Başkanı izledi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 50. İBB ve 34'üncü 23 Nisan koşularını Veliefendi Hipodromu'nda izledi. Hipodromda yarışları takip eden yurttaşlar, İmamoğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu. İmamoğlu'na gösterilen ilgi, hipodrom dışında da devam etti. İBB Koşusu'nu son olarak 19 yıl önce Ali Müfit Gürtuna yerinde izlemişti. 

Yurt Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 50. İBB Kupası ve 23 Nisan Kupası'nı yerinde izlemek için Veliefendi Hipodromu'na geldi. İmamoğlu'nu, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdal Adalı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

İmamoğlu'na, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu eşlik etti. Yarışları izlemek için şeref tribünündeki yerini alan İmamoğlu, yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. ''Ekrem Başkan'' tezahüratını yapan yarış severler, İmamoğlu'na, ''Her şey çok güzel olacak Başkanım'' şeklinde seslendi. Bir yurttaş, ''Sen bizi güldürdün, Allah da seni güldürsün'' diyerek İmamoğlu'na sevgisini gösterdi. İmamoğlu da kendisine gösterilen ilgiye, yurttaşlara el sallayarak karşılık verdi. 

ŞAMPİYON KUPASINI İMAMOĞLU'NUN ELİNDEN ALDI

İlk olarak 50. İBB Koşusu koşuldu ve yarışı, jokey Özcan Yıldırım'ın idaresindeki 6 numaralı ''Zafer Ateşi'' isimli İngiliz atı kazandı. ''Zafer Ateşi''nin sahibi Bedri Akbulut, şampiyonluk kupasını İmamoğlu'nun elinden aldı. Kupa törenini izleyen yarış severler, İmamoğlu'na sevgi gösterilerine burada da devam etti.

İmamoğlu, daha sonra 34'ncü 23 Nisan Koşusu'nu izledi. Bu yarışı, yine 6 numaralı ''Civan Tay'' isimli Arap atı, jokeyi Hışman Çizik idaresinde kazandı. Atın sahibi Mücahit Yıldızhan, kupasını minik öğrencilerin elinden aldı. Özel bir anaokulunda eğitim gören çocuklar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirdi.

İmamoğlu'na gösterilen ilgi, hipodrom dışında da devam etti. Cep telefonlarını hazırlayan yurttaşlar, İmamoğlu'nun çıkışı ile birlikte İBB Başkanı'yla fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. Yurttaşlar, ''Hak, hukuk, adalet'' sloganını atarak, İmamoğlu'na alkışlarla destek verdi.