İmamoğlu'ndan Erdoğan'a:  Allah kibirden korusun herkesi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Allah kibirden korusun herkesi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim turunda “Binali Bey, birçok dünya liderini tanıyor. Siz kimi tanıyorsunuz Bay Ekrem” sözlerine yanıt vererek, “Kendisini tanıyorum. Ama Allah kibirden korusun herkesi. Saray’da olmak toplumdan uzaklaştırdı” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, dün yerel seçimler kapsamında Beykoz, Ümraniye, Pendik ve Tuzla’da yurttaşlarla buluştu. İlk olarak Beykoz’daki Hz. Yuşa Türbesi’ni ziyaret eden İmamoğlu, türbede dua etti. İmamoğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, “3.5 aydır, İstanbul’un ara yollarına, sokaklarına, mahallelerine, her yere gittik diyebilirim. Gördük ki, insanların gerçekten kalbi kırık ve birbirleriyle konuşmuyorlar. İnsanlara tekrar umut vermek, insanların bu güzel kentte, 16 milyon halkımız, insanımız, mutlu bir şekilde geleceğe bakması gerekiyor. İnşallah, İstanbul’u çocuklarımıza ve torunlarımıza emanet edeceğimiz bir şehir haline getireceğimize inanıyorum. 1 Nisan, yaprakların yeşerdiği, tekrar umutların karşılık bulduğu, güzel bir bahar günü olacak” dedi. 

Çubuklu Mahallesi’nde miting düzenledikten sonra Ümraniye’de Cuma namazı kılan İmamoğlu, namaz çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin “2 gün kala rakibiniz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte seçim turunda ama size yönelik eleştirileri de oldu. Nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna İmamoğlu, “Kendisini tanıyorum. Ama Allah kibirden korusun herkesi. Bence, Saray’da olmak uzaklaştırdı toplumdan herhalde. Kibirli olmamak lazım. Benim ne olduğumu herkes çok iyi biliyor, tanıyan herkes de biliyor. Allah’a şükür bütün İstanbul da tanıdı ve iyi biliyor. Bir baksın, acaba 1994’te kaç kişiyi tanıyordu. Çok başarılı olacağım. Hiç kuşku duymasın” dedi. 

'DEVLET ADAMI OLSUN'

İmamoğlu, “Bugünden 1994’e baktığınızda, nasıl bir mücadele görüyorsunuz, şimdi kendinizi nasıl bir yerde görüyorsunuz” sorusuna ise “‘Halkın dediği olur. Millet ne derse, o olur’ diyen kendileri. Daha güzel bir sözü var. Bu sözün daha güzel bir şekli var. Mustafa Kemal Atatürk demiş ya, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’, biz onu temsil ediyoruz. Tekrar, devlet adamlığı görevine davet ediyorum. Sandık güvenliği konusunun hâlâ tartışılıyor olması, bir utanç. Gereğini yapsınlar, başka konulara girmesinler. Aşar onları. Benim şahsımla, adamlığımla ilgili konular, onların dağarcığını aşar. Herkesin adamlığı, insanlığı herkesi aşar. Ben konuşmam mesela onlarla ilgili. Hiç kimseyle ilgili konuşmam. Ne yapacağımı anlatırım. Benim şahsımla ilgili yorum yapmak onları aşar. Gerek yok bu kadarına” ifadelerini kullandı.