TKP'den açıklama: İstanbul'da seçimler tekrarlanırsa...

TKP'den açıklama: İstanbul'da seçimler tekrarlanırsa...

Gazetecilerin sorularına yanıt veren Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan, İstanbul'da seçimler yenilenirse aday göstermeyeceklerini dile getirdi.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, "Bugünkü koşullarda sadece TKP’nin sözüyle etkili bir boykot örgütlenebileceğini düşünmüyoruz. Burada kritik karar CHP’nindir. Eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yenilenecek olursa ve yaygın bir boykot örgütlenemeyecekse, 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olan Zehra Güner Karaoğlu aday gösterilmeyecektir" diyerek, tutumlarının TKP'yi örgütlemek ve güçlendirmek olacağını ifade etti. 

Sol Haber'in sorularına yanıt veren Okuyan, "TKP, düzen partilerinin dayatmalarına karşı emekçi halkı seçeneksiz bırakmadı. Bundan sonra da bırakmayacak. İktidarın kendi kontrolü altında yapılan seçimleri bile hoşuna gitmediğinde tanımama zorbalığına karşı gösterilecek direniş, bu açıdan anılan tavrımızı değiştiren değil tamamlayan bir şeydir" dedi. Bu tutumlarının CHP'ye destek olmak değil, 'hoşuna gitmeyeni tanımama zorbalığı' gösteren siyasi iktidarın karşısında yer almak olacağını ifade etti. 

Ayrıca TKP, "Türkiye Komünist Partisi Çağırıyor" başlığıyla emekçileri 'TKP gönüllüsü' olmaya çağıran bir metin yayınlamış, metinde "Türkiye Komünist Partisi, sömürü ve talan devam etsin diye komünizm hakkında on yıllardır sürdürülen karalama çabalarını boşa çıkarmak, en geniş halk kesimlerinin bağımsız, özgür, egemen, laik, sömürüsüz bir Türkiye mücadelesine katılımını kolaylaştırmak için çok önemli adımlar atıyor. TKP’den uzanan el kararlı, dürüst bir dost elidir. Gelin bu eli güçlendirelim, TKP için gönüllü olalım" ifadelerine yer verilmişti.

Okuyan, "Halkımızı bu 1 Mayıs’ta 'ben de yaşanası bir Türkiye için kolları sıvıyorum, boyun eğmiyorum, bu mücadeleye gönüllüyüm' demek için TKP saflarında 1 Mayısa katılmaya çağırıyoruz" diyerek halkı 1 Mayıs'ta TKP kortejlerine katılmaya davet etti. 

Röportajın tamamı için

Metnin tamamı için