İyi Parti'den teşkilata uyarı: ‘İçimize sızmak isteyecekler’

İyi Parti'den teşkilata uyarı: ‘İçimize sızmak isteyecekler’

İYİ Partinin teşkilatlanmasının, FETÖ nedeniyle ince elenmesi yüzünden ağır işlediği, Ankara’dan teşkilata, ‘İçimize sızmak isteyenler olabilir’ uyarısında bulunulduğu belirtildi

İlk kez basının karşısına çıkan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Saka, FETÖ’cülerin partiye sızmak isteyebilecekleri yönünde Ankara’dan uyarıldıklarını belirtti.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, 18 ilçeden 8’inde ilçe başkanını atadıklarını, çok yakında partinin il binasını da faaliyete geçirerek kalan 10 ilçede de atama yapacaklarını söyledi. Saka, şunları kaydetti:

“Atamaları yaparken ve yönetimlerimizi oluştururken şunu söyledik: Çok hassas davranmalıyız. Toplumun her kesimine bize güven duyan her insanımızın, bu yönetim kurullarında kendisinin temsil edildiğini düşünmesi lâzım. Çünkü biz Türkiye’ye talibiz. İktidara hep birlikte yürümek istiyoruz. Hiçbir siyasî partinin uzantısı değiliz. Hiçbir siyasî partinin boşluğunu dolduracak değiliz. İktidara yürüyen ve bunun için gerekli ne varsa yerine getiren inanmış donanımlı kadro ile geliyoruz.”

FETÖ NEDENİYLE SÜREÇ AĞIR İŞLİYOR

İYİ Partinin teşkilatlanmasının ne zaman tamamlanacağı sorusuna cevaplayan Saka, FETÖ nedeniyle ince eleyip sık dokuduklarını ve bu nedenle sürecin ağır işlediğini kaydetti. Saka, “Ankara’ya gittiğimizde de uyardılar. İçimize sızmak isteyecek olanlar vardır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 50+1 oy oranıyla risk aldığını da ifade eden Saka, şunları ifade etti:

“Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı makamına oturacağına inanıyoruz. Meral Akşener Başkanımızın cumhurbaşkanlığı noktasında başarılı olacağına inanıyoruz. Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanlığı koltuğuna hep beraber bu millet için oturtacağız.”