Kılıçdaroğlu Erdoğan'a seslendi!

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a seslendi!

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi’nin açılış töreninde konuştu. Açıklamalarında sık sık sosyal devlet vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Devletin görevi insanların huzurla yaşayabileceği mekanlar yapmaktır. ' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi’nin açılış töreninde konuştu. 

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları:

Hakkı hukuku ve adaleti sağlamak için yapacağımız ilk iş 24 haziran da hiçbir gerekçe üretmeden sandığa gitmek. İkincisi sayın Muharrem İnce'ye evet damgasını vurmak. İnşallah milletin kararıyla söylediklerimiz gerçekleşir. 5 yılda huzuru inşa edeceğiz. Yeni ve demokratik bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz.

'BELEDİYE BAŞKANLARI İKİ ŞEYE DİKKAT EDECEK'

Belediye Başkanları 2 şeye dikkat edecektir. ilki parti rozetini çıkararak herkese eşit davranacaksınız.Bu anlayış sadece belediyede değil. Sayın Muharrem ince ne dedi ben 80 milyonun cumhurbaşkanıyım dedi. 

Bizim sorumluluk anşayışımız diğerleriyle bağdaşmaz. Onlar kavgadan yana bizi barıştan yanayız. İkincisi, Belediye başkanlarımız harcadığınız her kurşun hesabını vereceksiniz. 

CHP yola karşı, köprüye karşı diyorlar. Biz hiçbir şeye karşı değiliz, milletin vergisiyle yaptıysan bu köprüyü kaça yaptın diye soracağım. Bütün mali bilgileri toplumda paylaşması lazım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için hesabını soracağız. O yolları hangi parayla yaptıysa açıklayacaksın

'NASIL BİR TÜRKİYE VAAT EDİYORSUN'

Erdoğan ekonomiden hiç söz etmiyor. sen nasıl bir Türkiye vaat ediyorsun çık anlat. 

Çocuk esirgeme kurumlarında 18 yaşını dolduran bütün çocuklarımızı devlet memuru yapacağız sınavsız. 18 yaşındaki çocuk nasıl hayata tutunacak . Anne yok baba yok. 

'ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN VERGİ ALMAYACAĞIZ'

1 Ocak'ta net 2 bin 200 lira almak istiyorsan net gözün kapalı Muharrem İnce'ye oy vereceksin. Asgari ücreti sosyal devletin gereği olarak arttırıyoruz. 

Kedisini yakan çiftçi kardeşlerimiz var onların borçlarını sıfırlayacağız. Çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz. Bunlar sosyal devlet olmanın gereği

Esnafın stopaj vergisini kaldıracağız. En önemlisi eğitime el atacağız. Eğitimi tepeden tırnağa yeniden inşa edeceğiz.  

'BİN 500 LİRANIN ALTINDA KİMSE EMEKLİ AYLIĞI ALMAYACAK'

1 milyon 644 emekli bin 500 liranın altında alıyor. Bin 500 liranın altında kimse emekli aylığı almayacak

Birliktte ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Her evde huzur olsun. Her evde huzur olsun, geleceğe güvenle bakalım. Bizim projelerimiz insan odaklı, rant değil. Bizim bütün özlemimiz bu. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Devletin görevi nsanların huzurla yaşayabileceği mekanlar yapmaktır.