Kılıçdaroğlu, grupta neyi açıklayacak?

Kılıçdaroğlu, grupta neyi açıklayacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’un, bugün TBMM’deki CHP Grup Toplahntısı’nda yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, önceki gün yaptığı bir konuşmada; tartışmalara yol açan ‘önüne yatmak’ sözüyle ilgili cinsiyetçi yaklaşıldığını belirterek, “Aile Bakanı ‘Bir sefer oldu’ diyor bu vakıfta. Bunu açıklayacağım, bir sefer değil. O annelerin çektiğini o bakan biliyor mu?” diyerek merak uyundırmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu eleştirirken şunları söylemişti: “Olay çok ciddidir. Olayın üzerine gidilmesi gerek. Bakanlık olarak hiçbir boşluk bırakmadan soruşturmayı yapacağız. Anneler babalar emin olsun’ deseydi iş bitmişti. Onu bırakıp, çocukları bırakıp da Ensar’ı savunursa, olmaz. Sözlüğü açtım: Deyimler sözlüğünde ‘önüne’ başlayan deyimleri, sözleri buldum: ‘Önüne dikilmek, önüne katmak, önüne yatmak.’ Şimdi önüne yatmak iki anlama geliyor: ‘Bir kimsenin önüne boylu boyuna uzanmak.’ Bunu bir cümle içerisinde kullanıyor: ‘Yıkım ekiplerini durdurmak için iş makinelerinin önüne yatıyor.’ Bu rastlanan örnek, evi yıkılmasın diye. İkinci anlamı ise, ‘bir kişi veya kurumu korumak amacıyla elindeki imkânları kullanmak’. Ona da örnek veriyor: ‘Sen bildiğini yap, ben gerekeni yaparım.’ Bu bir Anadolu deyimidir.”

“Benim söylediğim gayet net” diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Siz çocukların haklarını savunacaksınız, Ensar’ın değil. ‘Bir sefer oldu’ diyor bu vakıfta. Bir sefer değil. Bu salı günü grupta açıklayacağım” demişti.