'Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu hakkında kararını verdi' iddiası

'Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu hakkında kararını verdi' iddiası

Pazar günü yaşanan istifa krizinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, il yönetimini topladı...

CHP’de İstanbul’un ilçelerinin belirlendiği PM toplantısı devam ederken, kadın aday sayısının yetersizliği ve il örgütünün talebi doğrultusunda hazırladığı bazı mevcut belediye başkan adaylarının listede olmasına tepki gösteren İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bu gelişmeye sinirlenerek sosyal medya aracılığı ile istifasını duyurmuştu. Kaftancıoğlu, birkaç saat sonra istifasını geri almıştı.

MYK’DA İSTİFA KONUŞULDU
Düzgün Haber’in edindiği bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan MYK toplantısında konu gündeme geldi. Bazı üyelerin Kaftancıoğlu’nun tavrının kabul edilemez olduğunu dile getirerek sert eleştiride bulunduğu, hatta istifasının istenmesini talep ettikleri öğrenildi.

Üyelerin çoğunluğunun ise Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabından istifasını duyurmasının kabul edilemez olmakla birlikte seçime 2 ay kala İstanbul’daki olası bir değişikliğin sakıncalarına dikkat çekerek istifaya gerek olmadığını dile getirdikleri öğrenildi.

CHP İstanbul'da kriz büyüyor: Kaftancıoğlu çağırdı, başkanlar gelmedi!

KILIÇDAROĞLU’NUN KARARI NE?
Edinilen bilgiye göre MYK’da Kaftancıoğlu konusunda herhangi bir karar alınmadı. Bu konudaki yetki ve karar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bırakıldı. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından açıklamasından dolayı Kaftancıoğlu’na kızmasına rağmen ‘yola devam’ kararı verdiği öne sürüldü.

KAFTANCIOĞLU MESAJ VERDİ
MYK toplantısında yaşanan tartışmanın ardından İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, il yönetimini toplayarak ‘görevinin’ başında olduğu mesajını verdi. Kaftancıoğlu’nun yarından itibaren ise İstanbul’da açıklanmayan ilçelerin aday adaylarıyla toplantı yapacağı bildirildi.

Kaftancıoğlu’na yakın bir isim, “Sosyal Medya’da başkanımızın Ankara’ya çağrıldığı iddiaları asılsızdır. Başkanımız görevine devam etmektedir” bilgisi verildi.