Kılıçdaroğlu'ndan seçmeni rahatlatan 'taklacı' açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan seçmeni rahatlatan 'taklacı' açıklaması

CHP Genel Merkezi’nde gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li eski bakan İdris Naim Şahin’in Ordu’da aday gösterileceğine ilişkin herhangi bir görüşme veya karar olmadığını söyledi.

CHP Genel Merkezi’nde gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li eski bakan İdris Naim Şahin’in Ordu’da aday gösterileceğine ilişkin herhangi bir görüşme veya karar olmadığını söyledi

CHP Genel Merkezi’nde gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu, CHP tabanında rahatsızlık yaratan AKP’li eski bakan İdris Naim Şahin’in Ordu’da belediye başkan adayı gösterileceği iddialarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, CHP’nin bu yönde bir kararı olmadığını söyledi ve “Tabanımızı küstürecek lüksümüz yok” dedi.

YILDIRIM'IN İBB ADAYLIĞI
TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın görevinden istifa etmeden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olması başta hukuka aykırılık olmak üzere pek çok tartışmaya neden olmuştu. Yıldırım, bu tartışmalara yanıt olarak “Seçim siyasi bir faaliyet değil” demiş ve Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) adres göstermişti.

Yıldırım’ın açıklamalarını “Zaytung’a bıraktığını” belirten Kılıçdaroğlu “YSK, yandaş seçim kurulu oldu. YSK’den mutlaka gayri resmi görüş ve güvence alınmıştır. ‘Size başvurduklarında ne yaparsınız?’ diye sorulmuş ‘Meraklanmayın’ denilmiştir. YSK hukuka uygun hiçbir karar almıyor. Alamaz da. Çünkü YSK’nin iradesi yok; irade Saray’da. YSK’nin bu pozisyonunu bildikleri için üyelerin sürelerini uzattılar ” dedi.

Yıldırım’ın İstanbul’da kazanacağına inanmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “İnanan insan istifa eder, ‘Ben geleceğim ve burayı kazanacağım’ der. Kazanmak da istemiyor aslında. Garip bir pozisyon var. Binali Bey neden böyle bir şeyin içine girdi? Zorunlu. Talimat geldi, Binali Bey de giriyor. Binali Bey istifa etti, etmedi hiçbir önemi yok. Biz sonucu görüyoruz: Binali Bey tekrar Ankara’ya gelecek” ifadelerini kullandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilişkin İdris Naim Şahin’in adaylığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

İdris Naim Şahin Bey, Ordu’dan aday olmak ister mi bilmiyoruz. Sonuçta o da uzun yıllar bakanlık yapmış birisi. Bizim dünyaya bakışımız belli. O çerçevede bizim Ordu’dan oy almak için kendi tabanımızı da küstürmeyecek şekilde aday belirlememiz lazım. Tabanımızın da oy verdiği, CHP’lilerin dışında gerçekten de demokrasiyi savunan, Ordu’ya geldiği zaman Ordu’yu yöneteceğini düşünen bir adayı bulmamız lazım. Dolayısıyla biz kendi aramızda MYK’da oturup da İdris Naim Şahin’i konuşmadık, tartışmadık. Dar alanda birisi arkadaşlarımıza önermiş olabilir. Kalkıp da kendi tabanımızı küstürme gibi bir lüksümüz yok. Büyük ölçüde bizim dışımızda gelişen bir olay. Aslolan bizim MYK ve PM’mizin alacağı karardır.

Kılıçdaroğlu son olarak, İyi Parti ile görüşmelerin ve Saadet Partisi ile dirsek temaslarının devam ettiğini ve hatta sonuna gelindiğini ifade etti. Yakın zamanda adayların açıklanacağını belirten Kılıçdaroğlu “Alanlara inme zamanı. Ağırlık olarak İstanbul ve İzmir olmak üzere iki il kaldı. Ayın 16’sında bir Parti Meclisi toplantımız var. Yetiştirebildiğimiz kadarıyla 16’sında, yetiştiremediğimiz yerler olursa da onu da en geç bir hafta sonra bitireceğiz” dedi.