'Sandıkta genç, dinamik, enerjik bir adayımız var'

'Sandıkta genç, dinamik, enerjik bir adayımız var'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bu seçimlerle biz yeniden güçler ayrılığını getirmemiz lazım, medya özgürlüğünü sağlamamız lazım' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Perpa Ticaret Merkezi'nde konuştu.  

Almanya’da 4 ay hükümet kurulamadı, hiç kimse ne olacak bu devletin hali demedi. Niçin devletin çarkları tıkır tıkır işledi. Devlet ile hükümet ayrıdır. Devlet bakidir, liyakat üzerine kurulur. Hükümet ile devlet arasında ne fark vardır. Şef olmak için devlette 4 yıllık fakülte bitirmek lazım, çalışmak lazım, sınava girmek lazım kazanırsanız şef olursunuz. Ama başbakan olmak için ikamet kağıdı ve ilkokul diploması yeterlidir.

Bir kişi her şeyi bilemez. Demokrasilerde her makam denetlenir. Bu seçimlerle biz yeniden güçler ayrılığını getirmemiz lazım, medya özgürlüğünü sağlamamız lazım. Havuz medya diye tabir ettiğimiz kurumlar bizi davet  etmiyorlar. Neden bizi davet etmiyorsunuz, cesaret edip bizi kendi TV’lerine davet edemiyorlar. Bizim tek amacımız 81 milyonun huzur içinde yaşamasıdır. Bütün medya çalışanları sendikalı olacak. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları:

Bir ülkede can ve mal güvenliğinin teminatı hukuktur. Bugün Türkiye'de açık ve net söylüyorum hayatının her alanında alın teri ile para kazanan hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur

 Biz cumhurbaşkanının tarafsız olmasını isteriz. Bu anayasanın hükmüdür. Peki niye önemlidir? Bütün demokrasilerde cumhurbaşkanına hakim tayin etme yetkisi verilmişse o cumhurbaşkanı tarafsız olmak zorundadır.

O tweeti atan hakim kardeşime sesleniyorum. Sen onurluysan haysiyetliysen o görevde durma istifa dilekçeni ver. Ben bu çağrıyı defalarca söyledim ama o istifa etmemekte kararlı. Ben de ona onursuz haysiyetsiz demekte kararlıyım. 

Hakim siyasi kişiliğini öne çıkarmışsa o hakim olmaktan çıkmıştır. 

Sandığa gidip oyumuzu kullanacağız, sandığa giderken genç, dinamik, enerjik, idealist bir öğretmen adayımız var ona evet diyecek miyiz? Söz mü?

Gençler bizim umudumuz, onlar düşüncelerini özgürce açıkladıklarında acaba başıma bir şey gelir mi diye düşünmemeli. Bu yüzden onların mutlaka sandığa gitmesi gerekir

Kadınların sezgi gücü yüksektir. Riski ve tehlikeyi erkeklerden önce görürler. Siz kadınlar 24 Haziran'da erkekleri kolundan tutup sandığa götüreceksiniz. Bu kadın erkek eşitliği için şart.