Kılıçdaroğlu ve Çerkezoğlu'ndan ortak açıklama

Kılıçdaroğlu ve Çerkezoğlu'ndan ortak açıklama

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Disk'i ziyaret etmişti...

Arzu Çerkezoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Asgari ücret bu ülkede asgari ücretle çalışanların değil bu ülkede emeğiyle yaşayan herkesin yaşam koşullarını belirleyen bir ölçüt. bu devletin toplumla yaptığı en büyük toplumsal sözleşmedir. Türkiye'nin içine girdiği derin kriz sürecinde de ücretlerimizin azaldığı, işsizliğin arttığı, çalışma koşullarımızın kötüleştiği bu dönemde emeğin hakkının korunma mücadelesinin memleket mücadelesi olduğunu düşünüyoruz.Türkiye'nin geleceğini yeniden kurmak için verdiğimiz mücadelede CHP'nin yanımızda oluşu bizim için önemli.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Ankara'da yaşanan tren kazası dolayısıyla üzüntülerimi ifade etmek isterim. 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ölenlere allahtan rahmet diliyoruz

Asgari ücretin tartışıldığı bu süreçte DİSK'i ziyaret ettik. Türkiye'nin sorunlarını, işçilerin sorunlarını konuştuk. DİSK'in gösterdiği duyarlılığı aynen gösteriyoruz.

Bütçe görüşmeleri sırasında açıkladım, bütün belediyelerimizde asgari ücret net 2200 TL olacak. Yeni kazanacağımız belediyelerde ise ocak-mart farkını işçilerimiz ödeyeceğiz.

Yeni kazandığımız belediyelerde hiçbir işçimizin işini son vermeyeceğiz. üreten, çalışan, alın teri döken herkesin yanındayız.

Yaşanan ciddi bir kriz var, krizin faturasının işçiye, emekçiye yansıdığını çok iyi biliyoruz. Ama bunları aşacağız, umutluyuz.

(Ekrem İmamoğlu ziyareti) Süreç gayet güzel işliyor. İstanbul'u Allah'ın izniyle alacağız. Dünyanın en önemli metroopollerinden biri haline getireceğiz. İstanbul'a ihanet edildi. Her ziyaret bizim için önemli elbette.

(Operasyon-) Biz Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlamak ,için her türlü önlemi alması gerektiğinin bilincindeyiz. Eğer Türkiye'nin çıkarları söz konusuysa her türlü operasyonu yapmak hakkıdır.

(Sarı yelekliler - Gezi): Gezi ayrı, Fransa'daki sarı yelekliler ayrıdır. İkisini aynı kefeye koymak doğru değil. Fransa'da eylem yapanlarla, Türkiye'de eylem yapanların şartları aynı değil, yorum yapmak doğru olmaz. Siyasetçilerin bu konuda dikkatli olması lazım.

Biz her hak talebinin yasalara uygun bir çerçeve içinde yapılmasını isteriz. Yasalar hak talebinde bulunmanın ölçütünü koymuştur. Sendikalı olanların bile neden sendikalı oldunuz diye işten atıldığı, hak arayan işçilerin hapse atıldığı bir ülkedeki eylemleri Fransa'daki eylemlerle karıştırmamak lazım. Fransa'da eylemcilerin özgürlükleri var.