Kılıçdaroğlu'nun, MHP'den AKP'ye transfer iddiası kızdırdı

Kılıçdaroğlu'nun, MHP'den AKP'ye transfer iddiası kızdırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “MHP'den 15-16 vekilin AKP’ye transfer edileceği duyumu var” iddiasıyla MHP'ye yüklenmesine Oktay Vural sert cevap verdi

MİT’in muhalif milletvekilleri hakkında rapor hazırladığını ve MHP içindeki çalkantılarla beraber 15-16 milletvekilinin AKP’ye transfer edileceğini söyleyen CHP Lideri Kılıçdroğlu'na MHP'li Vural'dan yanıt gecikmedi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Habertürk Televizyonu'nda katıldığı programda gündeme ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, MİT’in muhalif vekiller için rapor hazırladığını söyleyerek, "AKP milletvekili transferi arayışında. 
MHP içindeki çalkantılardan 15-16 milletvekilinin AKP’ye transfer edileceği duyumu var. Bu karakterde milletvekili çıkar mı inanmak istemiyorum. Bu boyutta bir milletvekili grubunun çıkacağını da düşünmüyorum. MİT bütün muhalif milletvekilleri için araştırma yapıyor. 
Asıl amaç başkanlığı nasıl gerçekleştirebiliriz. Anayasayı nasıl kendi istediğimiz gibi değiştirip, referandum yolunu açabiliriz. Ortada ülkenin rejimini nasıl değiştiririz olayı var. Onun için her türlü arayışa girebilirler" diye konuştu. 
Dokunulmazlıklardaki asıl hedef CHP 
MHP içindeki çalkantıyı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "MHP'de suların durulmasını arzu ederim. Düşünsel olarak farklı görüşler ve kanaatler var orada
Bu iddialar zaman zaman söyleniyor ama CHP kurumsal kültürü olan bir parti ve öyle bir kişinin dizayn edebileceği bir parti değil. 'Kasetle gelen genel başkan' dendiğinde sadece gülüyorum" dedi.
CHP’yi tuzağa düşürmeye çalıştılar anayasa değişikliği ile ama CHP tuzağa düşmedi. Parlamentonun nasıl sorumsuzca kullanıldığı ve istismar edildiği görüldü.
 HDP’li vekil terörist cenazesine katıldı diye bu sürecin başladığını söylediler. Aynısını AKP’li vekiller de yaptı. AKP’li vekil de gitti ona neden fezleke düzenlenmedi" diye konuştu.
Vural: MHP'lileri sindirmek bir genel başkana düşmez 
MHP Grup Başkanvekilliği'nden istifasıyla gündeme gelen Oktay Vural, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun MHP'deki milletvekillerinin AKP'ye transfer edileceğine ilişkin iddialarına sert yanıt verdi. 
Vural, TBMM'de yaptığı basın toplantısında, "Dedikodularla siyaset yaparak açıkçası kime hizmet ettiklerini bilmelidir. MHP'nin davasını bilmeyecek kadar bu konuda bilgisiz olduklarını ortaya koymaktadır. 
MHP 47 yıllık siyasi geçmişini şerefli şekilde sürdürmektedir. Hiçbir tutum politikasının MHP'de bir kopuğa doğru sürüklenmesine yol aç ması mümkün değildir. Buna kimsenin izin vermesi mümkün değildir. Herkes bu şuur içinde hareket ediyor ve edecektir. Vazgeçecek hiçbir insanımız, dava arkadaşımız yoktur. 
Algı oluşturmak MHP içinde fay hatlarını derinleştirmek oyunlarının hepsi bozulmaya mahkumdur. MHP milletvekillerini MİT diyerek şantajla korkutmak, sindirmek bir genel başkana düşmez bizim pabuç ve irade bırakacağımız hiçbir yapı ve unsurda olmadığımızı bilmelidir. 
MHP siyasi tarihinde Güneş Motel sicili olmamış ve olmayacaktır" diye konuştu.