Kocaoğlu: Partimin 30 ilçeyi almasını başaracağım!

Kocaoğlu: Partimin 30 ilçeyi almasını başaracağım!

Kocaoğlu, “Ben CHP’nin 30 ilçeyi alması için 2 ay önce aday olmayacağımı açıkladığımdan itibaren çalışıyorum. Ve başaracağım! Başkasını bilmem” dedi.

Özgür TUĞRUL-YURT

AKP’nin 31 Mart 2019 yerel seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ilan etmesinin ardından hareketlilik sürüyor. Türkiye’de 16 yıldır tek başına iktidar olan AKP bu süre boyunca yerel seçimlerde İzmir’den istediği sonucu alamadı.

İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve teşkilat mensupları 2019 için istekli bir şekilde hazırlıklarını sürdürürken kent kamuoyu, ‘AKP İzmir’de bu kez şeytanın bacağını kıracak mı?’ sorusunun cevabına kilitlendi.

2014 yerel seçimlerinde partinin önemli isimlerinden Binali Yıldırım’ı ‘Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun süre bakanlık yapmış ismi’ sıfatıyla sahaya süren ve İzmir’deki en yüksek orana ulaşmış olan AKP yüzde 36’lık bir oy almıştı. İktidar partisi tarafından 2014 yılında işler oy artışı dikkate alınarak iyi gibi görünse de istenilen sonuç elde edilmemişti.

BAŞARACAĞIM, BAŞKASINI BİLMEM!
Gelinen noktada 15 yıllık görevine devam etmeyeceğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda gerçekleşecek 31 Mart mesaisi sonucunda karşılaşılacak tablo şimdiden merak ediliyor.

Belediye başkanlığı tecrübesini Denizli’de yaşamış olan ve sonrasında bakanlık seviyesinde görev yapan Zeybekci’nin İzmir’de nasıl bir başarı grafiği yakalayacağı sorusu karşısında konuşan Başkan Kocaoğlu net bir cevap verdi. ‘AKP, adayı Nihat Zeybekci ile İzmir’de seçimi kazanır mı?’ sorusunu çok kısa bir cümleyle yanıtlayan Kocaoğlu, “Ben CHP’nin 30 ilçeyi alması için 2 ay önce aday olmayacağımı açıkladığımdan itibaren çalışıyorum. Ve başaracağım! Başkasını bilmem” dedi.