Kulis: CHP'nin İstanbul adaylarını canlı yayında açıkladılar

Kulis: CHP'nin İstanbul adaylarını canlı yayında açıkladılar

İşte CHP kulislerinden gelen aday isimleri...

Yurt Haber Merkezi

CHP'nin merakla beklenen adaylarına dair çarpıcı iddialar ve kulis bilgileri dillendirildi.

CHP'de, seçmenlerinde kafa kar​ışıklığı yaratan gelişmeler yaşanıyor. Şimdiye kadar açıklanan adaylar, Parti Meclisi'nde (PM) yapılan uzun mesailer sonucu belirlenmişti. Bu nedenle, partide gözler 16 Ocak günü yapılan PM toplantısına çevrilmişti. Bu tarihteki toplantıda CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İstanbul'daki bazı belediyelerin adaylarının açıklanacağı kulis bilgisi olarak sızmıştı. Ancak beklendiği gibi olmadı, İzmir ve merakla beklenen İstanbul ilçelerinin adayları açıklanmadı. 

Yol TV'de Ali Kemal Erdem'in sunduğu 'Düzlem' programının gazeteci konukları Ali Avcu ve Atakan Sönmez, yerel seçimlere dair değerlendirmeler yaptı ve kritik bölgelere dair kulislerden sızan isimleri açıkladı.

'İMAMOĞLU'NU OLUMSUZ ETKİLİYOR'
İstanbul ilçelerindeki adaylık gündemiyle ilgili konuşan gazeteci - yazar Ali Avcu, CHP'nin adaylarının açıklanmasının geciktiğini belirtti, bu durumun CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'nun çalışmasını da olumsuz etkilediğini ve İmamoğlu'nun rahat hareket edemediğini belirtti. yurtgazetesi.com.tr

NEDEN ADAY BELİRLENEMİYOR?
Sunucu Erdem'in "Beşiktaş, Şişli gibi ilçeler zaten CHP'nin. Ama Çekmeköy, Küçükçekmece gibi daha ciddi çalışıldığında kazanabileceği ilçelerde neden hala adaylar açıklanmadı" sorusuna yanıt veren gazeteci Atakan Sönmez ise "CHP'nin kalesi olarak görülen yerler var. Dolayısıyla bu yerlerin de bol aday adayı çıkıyor. Ama bir kişi aday oluyor. Diğer aday adaylarını da küstürmemek için, bu sıkı çalışılsa kazanılabilecek ilçelere kaydırmayı düşünüyorlar. Dolayısıyla 'kale' olan ilçeler belli olamayınca diğer ilçelerin adayları da belirlenemiyor" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın 2014 yerel seçimlerinden sonra CHP'den istifa ettiği halde bugün partililiğinin tartışılmadığını, ancak Ekrem İmamoğlu'nun adaylığının ve partililiğinin çokça tartışıldığını dile getiren Sönmez, "Bunun nedeni Ankara'nın kazanılacağına kesin gözüyle bakılması. Bu konuda mutabakat sağlanmış durumda. Aynısı İstanbul için sağlanmış değil. İmamoğlu'nun önünde iki ayı aşkın zamanı var ve ben İmamoğlu'nun başarabileceğini düşünüyorum" dedi.

İŞTE KULİSLERDEN SIZAN İSİMLER!
Gazeteci -Yazar Ali Avcu, yerel seçim gündemini değerlendirdikten sonra kendisine İstanbul için gelen CHP kulislerini ilk kez açıkladı. "En çok kavganın çıkabileceği yerler, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çok zorlandığı yerler İstanbul'da Şişli ve Beşiktaş" diyen Avcu, Şişli'de bir 'Mustafa Sarıgül inatlaşması' olduğunu belirtti. Avcu, "Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıgül ile Eyüp'ü almak istiyor. Ancak Sarıgül, Şişli'den aday olmak için diretiyor" dedi. Sarıgül'ün Şişli'den aday gösterilmeyeceğini düşündüğünü söyleyen Avcu, "Ama mevcut başkan Hayri İnönü'nün Adalar'a  ikna edebilirlerse Şişli için Serdar Kurşun'la Erzurum Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ın isimleri geçiyor" ifadelerini kullandı. yurtgazetesi.com.tr

BEŞİKTAŞ'A AHMET AKIN İDDİASI
"Beşiktaş'ta pazarlık bitmedi" diyen Avcu, "Tam bitti derken en son Ahmet Akın'ın Balıkesir'den adaylığı çekilince tartışma yeniden alevlendi. Kulislerden bana gelen bilgiye göre Ahmet Akın, kendisinin Beşiktaş'tan aday gösterilmesini istedi" dedi. Aynı şekilde Beşiktaş için Yasemin Öney Cankurtaran ve Merve Topal'ın isimlerinin öne çıktığını söyleyen Avcu, "Beşiktaş'ın adayı bu üç isimden biri olacak" dedi.

KÜÇÜKÇEKMECE VE SULTANBEYLİ
Küçükçekmece'de eski CHP Milletvekili Durdu Özbolat ve Fatih Üstünbaş'ın isimlerinin önce çıktığını belirten Ali Avcu, "Ancak Durdu Özbolat ismi üzerinde uzlaşıldı gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

ÜSKÜDAR İYİ PARTİ'YE
CHP'nin Üsküdar'ı İyi Parti'ye bırakacağını söyleyen Avcu, Sultanbeyli'de Mahmut Tanal'ın adaylaşacağını belirtti.

ATAŞEHİR KALDIĞI YERDEN
Ali Avcu, Ataşehir'de, görevden alınan Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin tekrar aday gösterileceğini duyurdu. 

SARIYER'DE DEVAM
Sarıyer'de mecvut Belediye Başkanı Şükrü Genç'in tekrar aday gösterileceğini açıklayan Ali Avcu, Esenyurt konusunda Gürsel Tekin'in düşünüldüğünü aktardı.

KADIKÖY SÜRPRİZİ
Avcu, "Kadıköy'de Oğuz Kaan Salıcı ve Canan Kaftancıoğlu'nun desteğiyle Şerdil Dara Odabaşı'nın ismi öne çıkıyor" dedi.

MALTEPE KARIŞIK
"Maltepe'de karışık bir durum var" diyen Avcu, "Belediye Başkanı Ali Kılıç kamuoyunda biraz tartışmalı. Murat Bakan'ın ismi sürpriz olarak çıkabilir burada" ifadelerini kullandı.

AVCILAR'DA ERHAN BOZAN
"Bana gelen kulislere göre, Avcılar'da mevcut başkan Handan Toprak'la devam etmeyecek CHP" diyen Avcu, "Avcılar'da eski ilçe başkanı Erhan Bozan ağır basıyor" dedi.

BAKIRKÖY'E CEMAL CANPOLAT
Gazeteci Ali Avcu, "Bakırköy'de, CHP eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat sürprizi geliyor" dedi.