Mehmet Altan'dan, Sezen Aksu'ya yardım çağrısı

Mehmet Altan'dan, Sezen Aksu'ya yardım çağrısı

"FETÖ’nün medya yapılanması"na mensup olmakla suçlanan akademisyen yazar Mehmet Altan, Sezen Aksu’ya seslendi: "Bir CD çalışması yapıyorum. Bana bu konuda destek olabilir mi acaba? 15 şarkılık bir CD."

T24'ün haberine göre, Mehmet Altan hakkında "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

‘BİR CD ÇALIŞMASI YAPIYORUM’

Mehmet Altan'ı tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde ziyaret eden Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, izlenimlerini Hürriyet gazetesine aktardı. Türenç'e yeni bir kitap yazdığını anlatan Altan, “21. yüzyılın el kitabını hazırlıyorum. 30 yıllık hocalığımı da bitirdiler. 30 bin öğrenci yetiştirdim. 40 kitabım var. Eşimin seyahatten kalan bozuk 1 dolarıyla tutuklandık” diye konuştu.

Cezaevi günlerini anlatan Altan, Sezen Aksu’dan bir ricası olduğunu söyledi: “İnanmayacaksın, bir CD çalışması yapıyorum. Ben müzikten pek anlamam aslında. 2017’nin en popüler şarkı ve türkülerini topluyorum. Mesela, ‘Ben yoruldum hayattan…’ Sabahattin Ali’nin Sinop Cezaevi’nde yazdığı ‘Mahpushane Türküsü’ şiirindeki ‘Başın öne eğilmesin/ Aldırma gönül, aldırma’ dizeleri. ‘Cigaramın dumanı’ gibi… Bunları tek CD’de topluyorum. Sezen Aksu’dan ricam var. Bana bu konuda destek olabilir mi acaba? 15 şarkılık bir CD.”