Çiftçilerin devletten '300 koyun' alması için 9 madde!

Çiftçilerin devletten '300 koyun' alması için 9 madde!

Tigem'e 300 koyun projesi için başvurular, 21 Şubat Çarşamba günü (dün) açılan ekran üzerinden alınmaya başlandı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) aracılığıyla gerçekleştirilen başvurularda proje şartları da kısa bir sunum halinde üreticilere sunuldu.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) 300 koyun projesi için başvurular başladı. 300 koyun projesiyle ilgili TİGEM’e başvurular dün itibariyle başladı. Projeye başvurmak için şartlar ve bilgiler ise şöyle:

1- TİGEM internet sitesi üzerinden yapılacak olan başvurular, aşırı yoğunluk nedeniyle gecikmelerle gerçekleşebiliyor.

Başvuru için öncelikle;

2- Sayfanın altında bulunan başvuru linkine tıklayınız.

3- Açılan “Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi” sayfası üzerinden “Yeni Yetiştirici Kaydı” butonuna tıklayınız.

4- Bu aşamada sizden talep edilen T.C.  Kimlik Numarası gibi detayları kutucuklara giriniz.

5- Üyelik işlemini tamamladıktan sonra sistemin yönlendirdiği sayfa üzerinden T.C. Kimlik No ve kaydolurken belirlediğiniz şifrenizi ekrana girip girişinizi gerçekleştiriniz.

6- Sisteme girişinizi yaptıktan sonra sol menüde yer alan, “Yeni Başvuru” alanına tıklayınız. Bu ekran, sizin kaydolurken verdiğiniz mail adresinizi doğrulamak içindir. Mail gönder butonuna tıkladıktan sonra mail kutunuza gelecek olan güvenlik kodunu, ekrandaki alana girmeniz gerekmektedir.

7- Güvenlik kodunuzu onayladıktan sonra ekrandaki, “SGK Durumu, Eğitim Durumu, Bitirdiği Kurs, Hane Halkı Sayısı, Askerlik Durumu, Diploma Ana Bilim Dalı” alanlarını doğruca doldurmanız gerekmektedir.

8- Bir sonraki aşamada ise projenin uygulanacağı il ve sahip olduğunuz taşınmazlar, hayvanlar hakkında bilgi vermeniz istenecektir.

9- Son olarak ise sizden istenen evrak listesini, ilgili birimlere teslim etmek üzere ekranda görebileceksiniz.