Örgütlerin her istediğini yapmayın

Örgütlerin her istediğini yapmayın

CHP’li başkanlara, ‘seçime hazır olun’ talimatı veren Kılıçdaroğlu’nun, “‘Örgütle barışık olun, ama her dediklerini yapmak zorunda değilsiniz” sözleri şaşkınlık yarattı. CHP örgütleri “Acaba başkanlar bizi şikâyet mi etti?” sorusunu soruyor.

218 CHP’li belediye başkanını Ankara’da toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘seçime hazır olun’ talimatı verdi. Belediye başkanlarını daha sonra grup grup veya bölge bölge kabul eden Kılıçdaroğlu, toplam 40 kişinin katılmadığı belediye başkanlarına “Seçime hazır olun, genel iktidarın yolu yerelden geçiyor. Yerel seçimlerde başarılı olacağız ki, genelde de iktidarı alalım. Sizin çalışmalarınız çok önemli. Elimizden gelen gayreti gösterin. Örgütlerle barışık olun ama örgütlerin her dediğini yapmak zorunda değilsiniz” dedi. 

AKP ile daha sert bir mücadele

Türkiye zor bir süreçten geçtiğini ve şartların daha da zorlaşacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, başkanlara denetim uyarasında bulundu. AKP’nin, daha fazla mali denetim ve müfettişlerle CHP’li belediyelerin üzerine gidebileceği uyarısı yapan Kılıçdaroğlu; “Daha büyük bir baskıyla karşılaşabilirsiniz. Halka dokunan, sosyal belediyeciliğe uygun projeler geliştirin. Belediyelerimiz çalışıyor ancak bunları yeterince halka anlatamıyoruz. Çok sayıda başarılı projemiz olduğunu ve hayata geçtiğini ben biliyorum, bunu halkın da bilmesi gerekiyor” dedi.

Özellikle laiklik tartışmalarıyla ilgili kendisine ‘CHP sokağa çıkmalı’ yönünde öneriler geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Halkın önüne geçmemizi istiyorlar. Ama yeterince toplumsal destek olmazsa, böyle bir eylemin sonuçları olumsuz olur. Onun için sokağa çıkmaktan ziyade, AKP ile daha sert mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

İzmirli başkanlar tartıştı


Bu arada belediye başkanların toplantısı öncesinde İzmirli belediye başkanları arasında tartışma çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında yaşanan tartışmada, kavgadan dönüldü. 2014’te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen ve bu niyetini gizlemeyen Tunç Soyer ile Aziz Kocaoğlu arasındaki tartışma diğer başkanların araya girmesiyle tatlıya bağlandı. Zorla barıştırılan Aziz Kocaoğlu ile Tunç Soyer tokalaşıp içeri girerek toplantıya dâhil oldular. Soyer tartışmayı soranlara “Biz Aziz Başkan’la hep tartışırız. Bu yeni değil, süregelen bir soğukluk” cevabını verdi.

CHP YDK İzmir’de toplanacak


CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) bir ilke imza atıyor. Rutin toplantılarını, Ankara’da Genel Merkez’de yapan CHP YDK ilk kez Ankara dışına çıkıyor. İzmir’den YDK üyeleri Şehrazat Mercan ve Mahir Polat’ın öncülüğünde 15 Haziran Çarşamba günü saat:11.00’da CHP İzmir il binasında toplanacak üyelerin, akşam saatlerinde de İzmir’de bir yemek organizasyonuna da katılacağı öğrenildi. Ankara’da Genel Merkez dışında ilk kez toplanacak CHP Yüksek Disiplin Kurulu İzmir gündemini önümüzde ki günlerde belirleyecek.