Özkan’dan CHP’lilere medya tüyoları

Özkan’dan CHP’lilere medya tüyoları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, milletvekillerine ve PM üyelerine medya tüyoları verdi. Tercih edilen medya grubunun son derece önemli olduğuna dikkat çeken Özkan, “Yandaş bir gazeteye verilen röportaj, kurgulama ile tamamen farklı noktalara çekilebilir” dedi.

Mehmet YURTSEVEN / YURT-ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi imzası ile medyaya çıkacak olan milletvekillerine ve PM üyelerine yönelik ‘Cumhuriyet Halk Partisi Medya Tutum Belgesi’ ve ‘Cumhuriyet Halk Partisi Medya İletişim Yönergesi’ adlı bir genelge yayınladı. Özkan, yayınladıkları bu yönergeyle arkadaşlarının medyada daha çok yer alması ve partinin sesinin daha çok duyulmasını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Özkan, CHP’yi temsil edecek kişilerin uzmanlık alanı doğrultusundaki televizyon programlarına konuk olmaları gerektiğini dile getirerek, uzmanlık alanları dışındaki programlara ilgili kişilerin yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Özkan, “Programın konusu ile ilgili parti programı ve söylemi dı- şında bir görüş belirtilmemelidir. CHP’nin hazırladığı bilgilendirme notları, raporlar, politika notları, bildirgeler vb. bu noktada yönlendirici olacaktır” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIM UYARISI

Canlı olmayan televizyon yayınları için montaj sonrası hazırlanan içeriğin görülmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Özkan, yapılan söylemin montajla çarpı- tılmasının önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. Özkan, tercih edilen medya grubunun da son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “Yandaş bir gazeteye verilen röportaj, kurgulama ile tamamen farklı noktalara çekilebilir. Televizyon programları için de benzer bir durum söz konusudur” dedi. Sosyal medya hesaplarına da değinen Özkan, yapılacak olan CHP ile ilgili paylaşımlarda ve kamuoyuna açık konuşmalarda bireysel görüşlerin yerine, parti politikasına uygun söylemlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

“MEDYAYA ÇIKMADAN ÖNCE İZİN ALINMALI”

Özkan, medya tutum belgesine de değinerek, medya ve kamuoyu önüne çıkacak partinin CHP üyeleri ile yönetici ve seçilmiş kişilerinin stratejik önemdeki konular hakkında şahsi görüş ve kanaatlerini açıklamamaları gerektiğini söyledi.

Özkan, “Medyaya çıkmadan önce partinin CHP üyeleri, yönetici ve seçilmiş kişileri izin alırlar. Milletvekillerimiz TBMM Nöbetçi Grup Başkanvekili’ne, Parti Meclisi üyeleri ile seçilmişler CHP Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’na bilgi verirler. Parti politikası bilgi notu talep ederler” diye konuştu. Özkan, medya ve kamuoyunda CHP’nin görüşü olmayan söz ve fikirlerin parti görüşü olarak aktarılamayacağını belirtti.