"Şerdil Odabaşı tekrar PM'ye sunulamaz"

"Şerdil Odabaşı tekrar PM'ye sunulamaz"

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Şerdıl Dara Odabaşı'nın aday olamayacağını öne sürdü.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Şerdıl Dara Odabaşı'nın aday olamayacağını öne sürdü.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu adaylık süreci ve CHP’de yaşanan tartışmalara ilişkin Cumhuriyet gazetesinden Ali Açar'a değerlendirmelerde bulundu.

HAKKIMI ELİMDEN ALIYORSUNUZ 

Kadıköy’de önseçim yapılmasını istediğini anlatan Nuhoğlu, “CHP yönetimi de kendini değerlendirsin. PM’ye Aykurt Nuhoğlu ismi gelip oylanmadı. Aykurt Nuhoğlu’nun aday olma hakkı var. Buna karar verecek olan 61 tane PM üyesidir. Siz herhangi br ismi oraya götürüp Aykurt Nuhoğlu’nu götürmüyorsanız antidemokratik biçimde hakkını elinden alıyorsunuz demektir. Adayların hepsini PM’ye sunmuyorsunuz, önseçim yapmıyorsunuz, eğilim yoklaması da yapmıyorsunuz." diyerek tepkisini gösterdi.

ODABAŞI PM'YE TEKRAR SUNULAMAZ

Mevcut adayın salt çoğunlukla seçilemediği iddialarına ilişkin de Nuhoğlu, “Tüzüğe göre mevcut aday PM’de reddedildi. Yani salt çoğunluk sağlanamadı. Genel merkezin bu iddiayı devam ettirdiğini düşünmüyorum. Eğer ısrar ederlerse ben de Kadıköylüler de hakkını arar. Mevcut adayın ayrıca bir daha oylanmaması gerekiyor. Çünkü bir irade tecelli etti. İkinci sefer karar verin demek baskıdır” dedi.