5 yaşındaki çocuğu ezen hafriyat kamyonu şoförüne istenen ceza belli oldu

5 yaşındaki çocuğu ezen hafriyat kamyonu şoförüne istenen ceza belli oldu

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde babaannesiyle birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan beş yaşındaki Yaren Aluç’u ezen hafriyat kamyonu şoförüne 15 yıla kadar hapis istendi.

İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya şoför Erdal Yavuz, olay yerinde park eden araçların şoförleri olan sanıklar Sandy Yahni ve Mehmet Sami Erdoğan’la avukatlar katıldı.

Aluç ailesinin avukatı Nebi Kızılkaya, olay yerinin cadde olarak anılmasına rağmen mahalle arası bir sokak olduğunu söyledi.

Kızılkaya, Yavuz’un ‘kasten adam öldürme’ suçundan cezalandırılmasını isteyerek şunları söyledi: “Yayaların yoğun olarak karşıdan karşıya geçtiği bir yerdir. Sanık Erdal Yavuz savunmasında büyük hafriyat aracının kör noktalarının olduğunu dile getirmiştir. Yayaların yoğun bir şekilde söz konusu yeri kulladığı bir ortamda sanığın kör noktaları olan büyük bir araçla orada bulunması halinde kazanın olabileceğini ön görmesi gerektiği, dolayısıyla olayımızda olası kast şartlarının gerçekleştiğini düşünüyoruz.”

15 yıl istemi

Mütaalasını açıklayan savcı İsmail Arslan, olay anını anlatarak, Yavuz idaresindeki kamyonun, babaanne Hatice Aluç’la beraberindeki torunları Yaren Ebrar ve Yusuf Emin’e çarptığını kaydetti.

Savcı, Yaren Ebrar’ın olay yerinden hayatını kaybettiğini, müşteki-sanık Hatice Aluç’un ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığını ifade ederek bilirkişi raporlarında olayın meydana gelmesinde sanıklar Erdal Yavuz ve Hatice Aluç’un kusurlu olduklarının belirtildiğini söyledi.

Savcı, şoförün ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan iki yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Diğer sanıklara beraat talebi

Ayrıca mütaalada cadde üzerinde park eden sanıklar Sami Erdoğan, Sandy Yahni ve Abdullah Derya hakkında alınan bilirkişi raporunda sanıkların olayın meydana gelmesinde kusurlarının bulunmadığının belirtildiğini anlatılarak bu kişiler hakkında beraat verilmesini istendi.

Savcı Arslan, Aluç hakkında ise yaşanılan kazanın, bir ceza hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açtığı gerekçesiyle ceza verilmemesini talep etti.

Mahkeme, sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.