Tunç Soyer: Tüm meselemiz şeffaflık

Tunç Soyer: Tüm meselemiz şeffaflık

Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, Seferihisar Belediyesi’yle “yerel şeffaflık sistemi” başlıklı bir çalışma yürüttü.

Bir belediye başkanı olarak, kamu kaynaklarının kullanımının denetimi ve halka duyurulması noktasında Cumhuriyet'le aynı görevi üstlendiğine dikkat çeken Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, “Cumhuriyet Gazetesi'yle aynı işi yapıyoruz. Sonuçta şeffaflık, hesap verilebilirlik ve katılımcılık ilkelerinin temel noktası, yolsuzlukla mücadele” dedi.

Cumhuriyet'ten Yusuf Özkan'ın haberine göre, Uluslararası Şeffaflık Derneği, 2017 yılından bu yana Seferihisar Belediyesi’yle “yerel şeffaflık sistemi” başlıklı bir çalışma yürüttü.

Bu kapsamda belediyenin şeffaflık, hesap verilebilirlik ve katılımcılık ilkelerine yönelik çalışmaları ayrıntılı şekilde incelenerek kapsamlı bir rapor hazırlandı, belediyenin sürdürülebilir modelinin, Türkiye’deki diğer yerel yönetimlere örnek oluşturabileceğine dikkat çekildi.

Raporda, “Bulgular ışığında oluşturduğumuz reform önerileri ve eylem planları doğrultusunda Seferihisar Belediyesi çok değerli bir siyasal irade göstererek birçok sürdürülebilir mekanizma ve uygulama geliştirmiş, metodoloji kriterlerinin çok büyük bir bölümünde oldukça başarılı bir sonuç elde etmiştir. Türkiye’nin farklı bölgelerinde birçok yerel yönetim ile yürüterek sürdüreceğimiz bu çalışma ilk kez Seferihisar Belediyesi’nde uygulanmıştır ve plaket ilk kez Seferihisar Belediyesi’ne sunulacaktır” denildi.

Ödülünü salı günü düzenlenecek törende almaya hazırlanan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bütün mesele kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığının, şeffaf bir biçimde ortaya konması. Aslında Cumhuriyet Gazetesi de bunun bir parçası. Gazete o kaynakların kullanımının denetimini ve halka duyurulmasını yapmış oluyor. Biz de belediye olarak aynı anlayışı ortaya koymaya çalışıyoruz. Cumhuriyet Gazetesi'yle aynı işi yapıyoruz sonuç olarak. Vatandaşın, içinde yaşadığı kentte, memlekette şeffaf, hesap verilebilir ve katılımcılık ilkelerine uygun olarak hayatını sürdürmesini, bu anlamda da memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Ödüle, meclis kararlarının oluşmasından bunların yurttaşlara duyurulmasına, belediye bütçesinden mal varlıklarına dek birçok konunun halkla paylaşılması kriterleri nedeniyle değer görüldüklerini vurgulayan Tunç Soyer, “Bu tek bir kişinin ortaya koyduğu iradeyle yapılabilecek bir şey değil. Tüm kurumun yaptıkları ve projenin sürdürülebilirliği ödüllendiriliyor. Umarım bu anlayış tüm Türkiye’ye yayılır ve yerel yönetimler aynı duyarlılığı gösterir” diye konuştu.