'Densiz Vali'ye Kars'tan ilk tepki

'Densiz Vali'ye Kars'tan ilk tepki

İş adamı ve Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Muharrem Yıldız, Kars Eski Valisi Günay Özdemir'in sözlerine tepki sert gösterdi.

Kars eski valisi, Edirne Valiliği görevini yürüten Günay Özdemir'in SOLO-Türk ile ilgili "Kars'taki törenler bu kadar duygusal değildi" açıklamasına İş adamı ve Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Muharrem Yıldız sert tepki gösterdi. 

VALİ HADDİNİ AŞTI

Yıldız, Edirne Valisi Günay Özdemir'in haddini aştığını belirterek; "Bir valiye yakışmayacak şeyler sarf etmiştir. Kars'ta yakınan çok iyi tanıdığım birisidir. Onun zamanında da ben Karsspor Kulüp Başkanıydım. Kars'ta nasıl valilik yaptığını bilen birisiyim. Haddini aşmıştır. Kendisi koltuğunun dolduramayan birisidir" dedi.

KARSLILAR VATAN BEKÇİSİDİR

Özdemir'in "Sarıkamış'ta da SOLO TÜRK ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne Halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır" sözlerine Yıldız "Karslıların ne kadar vatanperver olduğunu tarihten bu tarafa bilinir. Cumhuriyeti kuran neslin çocukaları olarak cumhuriyete nasıl sahip çıktığını bilmesine rağmen böyle konuşması skandaldır. Kars Cumhuriyeti ilelebet yaşatabilmek için bedel ödemiş, unutulmuş olmalarına rağmen, devlet tarafından bazen hatırlanmamasına rağmen onurlu, şerefli bir vatan bekçiliği gösteren bir millete böyle bir hakaret etmesi büüyk bir densizlik olmuştur." şeklinde cevap verdi.

VALİ'NİN BİR KUYRUK ACISI VAR  

"Anlaşılan Vali'nin bir kuyruk acısı var" diyen Yıldız "biz onu valilik döneminde de eleştirmiştik. Görevini yapamadığını makamını dolduramadığını, sadece evi ile konutu aradında gidip geldiğini  birgün sokağa çıkıp vatandaşın elini sıkmadığını defalarca dile getirdik" dedi.

SOYLU'YA ÇAĞRI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çağrıda bulunan Yıldız "Bu konularda çok hassas olduğunu bildiğimiz İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu bir an önce gereğini yapmalıdır. Yoksa Karslıların gazabından kurtulabilecek bir vali değildir. Ben buradan onu açıklıyorum" ifadelerini kullandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da Karslı olduğunu belirten Yıldız 'Ulaştırma Bakanımızın da konunun takipçisi olacağına inanıyorum' dedi.