Yeni başkanlar YURT'a konuştu

Yeni başkanlar YURT'a konuştu

İzmir’de ilçelerde yeni başkanlar YURT Gazetesine konuştu ve örgüte mesajlar  verdi.

Özgür TUĞRUL- YURT 

CHP İzmir’de olağan kurultay süreci tüm hızıyla ilerlerken 26 Kasım’da başlayan ilçe kongreleri 10 Aralık’ta Çiğli hariç sona erdi.

Şimdi ise gözler 7 Ocak’ta yapılacak olan il kongresinde.

Yaklaşık üç hafta süren CHP İzmir ilçe kongrelerinde 30 ilçenin 29’unda ilçe başkanları belli oldu.

İşte YURT Gazetesine özel açıklamalar;

BORNOVA

3 Aralık’ta yapılan Bornova İlçe Kongresi İlçe Başkanı Nevzat, 5’inci kez Bornova İlçe Başkanı oldu.

CHP’de parti içi demokrasi olduğunu, her zaman kıyasıya rekabet sonrası yeni başkanın arkasında birleşildiğini ifade eden Kavalar, “Şimdi artık hep beraber çalışma zamanı. Önümüzde önce yerel seçimler arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu sebeple 2019 çok önemli bir yıl olacak Türkiye için. Önce yerel seçimlerde CHP bayrağını belediyelere dikeceğiz sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılarak Türkiye’ye dayatılan bu başkanlık sisteminden tekrar parlamenter sisteme döneceğiz” dedi.

BUCA

Rekabetin en yoğun geçtiği ilçelerin başında Buca geliyordu. Buca ilçenin çiçeği burnunda yeni başkanı Kasım Akdağ yerelde ve genelde iktidar olmak istediklerini dile getirerek , “Oy veren- vermeyen herkesle 11 Aralık’ta da beraberiz. Hedefimiz 2019. Türkiye’nin demokratik kazanımları için son şansı 2019. 2019’a çalışmak için aday olduk. Bu yolda tüm partililerimize ihtiyaç var. Tüm partilerimizi davet ediyorum” şeklinde konuştu.

BAYRAKLI

10 Aralık’ta yapılan Bayraklı İlçe Kongresinde, tek adayla sandığa gidildi. Tekrar aday olan İlçe Başkanı Cemalettin Alper, güven tazeledi.

Yurt gazetesine konuşan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, "Bayraklı ilçe olduktan sonra tüm mahallerimizde gece gündüz demeden çalıştık. Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını Bayraklı'ya hep birlikte diktik. Ne mutlu Bayraklılara ne mutlu CHP'lilere ki böyle çalışkan bir belediye başkanımız var. 2014 seçimlerinde yerel yönetim ile örgütün uyum içerisinde çalışmasının meyvesini aldık ve seçimi kazandık. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayraklı artık İzmir'in merkezi haline gelmiştir. Bayraklı, insanların göz bebeği, cumhuriyetin ve Mustafa Kemal Atatürk'ün kalesi olmuştur" dedi.

KARŞIYAKA

10 Aralık Pazar günü gerçekleşen İlçe Kongresinde mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım 244 oy ile yeniden başkan oldu. Yıldırım ”Bir kere daha İlçe Başkanı seçilmemin onuru ve sorumluluğu ile çalışacağıma dair, siz değerli yoldaşlarıma söz veriyorum.Bu güzel yarışta oylarıyla beni destekleyen, eleştiri, görüş ve önerileriyle katkı koyan, CHP’lilik duruşunu ve büyük bir aile olduğumuzu bir kere daha kanıtlayan yoldaşlarımın her birine teşekkür ederim.Kongremizin esenliği ve başarısı için emek veren herkesi kutlarım.Hepinize en içten dileklerimle, saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın CHP!” diye konuştu.

KARABAĞLAR

9 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen İlçe Kongresinde mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, “ Kazanan CHP Karabağlar ilçe örgütü olmuştur. Ben inanıyorum ki hep birlikte sokakta olacağız bundan sonra. Karabağlara göz dikmek isteyen AKP zihniyetine müsaade etmeyeceğiz herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

KONAK

İzmir’de CHP olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleşen ilçe kongreleri, Konak ile start almıştı.

Konak İlçe Kongresi’nde mevcut Başkan Mehmet Şakir Başak yeniden seçilirken Yurt’a şunları söyledi,  “Geride bırakmış olduğumuz kongre yeni bir başlangıcın miladıdır. Konak İlçe Kongresi gelecek adına çok net mesajları ortaya koymaktadır. Gençlerimizle, kadınlarımızla, bu partiye emek vermiş kanaat önderlerimizle bir uzlaşı ortaya koyduk. İzmir yakın dönemde gündeme sürekli kavgalar, tartışmalar ve iç mücadele ile geldi biz bunun değişmesi gerektiğinin mesajını verdik. Sorumluluk aldık, kişilerin mutlu olması önemli değil, bu partiye dişile tırnağıyla yıllardır emek vermiş İlçe Başkanı olarak benim de mutlu olmam önemli değil.  Detaylara kişilere takılmamalıyız, önemli olan Konak İlçe örgütünün tüm bileşenlerinin temsil edildiği bir siyasi zemini ortaya çıkarmaktı, bunu başardığımızı düşünüyorum. Bir eksik bir fazla beraberliğimizi, iktidar mücadelemiz yıpratmaz” dedi.

NARLIDERE

Narlıdere İlçe Kongresi, iki adayın yarışına sahne oldu. İlçe Başkanı Şahin Fırat ve Parti Eğitmeni Bahar Özgören’in yarıştığı kongrenin galibi Şahin Fırat oldu. Fırat “ Herşey o gün bitti. Önümüze bakıyoruz. Önemli olan Narlıdere’ye baharın kışın gelmesi değil güzel ülkeme baharın gelmesidir. Narlıdere dört mevsimini yaşasın. Önümüzdeki süreç ayrılmanın ve ayrışmanın süreci olmasın. Omuz omuza vererek dayanışma içerisinde 2019 seçimleri için azimle çalışalım”  şeklinde bir değerlendirme yaptı.

URLA

İzmir'de seçilen en genç ilçe başkanı olan CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, "Partimizi iktidara taşıyabilmek için mücadelemizde hız kesmeyeceğiz. Çünkü önümüzdeki seçimler ülkemizin kaderini belirleyecektir. Hazırlıklarımızı buna göre yapacağız" dedi.

KEMALPAŞA

Kongrede mevcut ilçe başkanı Ulviye Üreten,  eski ilçe başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Ayçil ile yarıştı. Ayçil yarışı kazandı. Yurt’a açıklamalarda bulunan Ayçil, “Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil: Hedefimiz belli. Önümüzde yerel seçimler var. Kemalpaşa’da 2009’da olduğu gibi yine başarılı olmak için bu çabayı sarf edeceğiz. Bize bir çöp dahi lazım… Kimseyi küstürmeden herkesi bir araya toplamak hedefindeyiz. Amacımız büyümek ve iktidar olmak. Meclis üyeliğim bitecek, bundan sonraki dönemde hiçbir yere aday olmayacağız ve seçimi kazanacağız.” dedi.

GAZİEMİR

10 Aralık Pazar günü yapılan İlçe Kongresi’nde Gaziemir’de, Kasım Özkan CHP Gaziemir'in yeni başkanı oldu. Özkan “Umut Tekin yeri doldurulamayacak derecede hizmetler veren bir ilçe başkanımızdı. Hakikaten yerini doldurmak zor... Ama ben de 40 yılık tecrübemle toparlayıcı olup onun çıtasını yükseltmeye çalışacağım. Başarısına başarı katmaya çalışacağız. Ekibime de güveniyorum. Meclis üyeliğim devam edecek. 15 yıllık tecrübemle encümendeyim. Katkı koyuyorum. Benim için de özünde encümen ve ilçe başkanlığı pek etik olmaz. 3 yıldır encümen üyeliği yapıyorum. Her şey çok düzgün, nizami gidiyor. Bu şekilde olmasaydı istifayı düşünebilirdim ama faydalı çalışıyorum.” dedi.

BALÇOVA

10 Aralık’ta yapılan İlçe Kongresi’ne 2012’den bu yana ilçe başkanlığını sürdüren Aygül Eryılmaz tek aday olarak seçime girdi. Eryılmaz, 272 delegenin 252’sinin oyunu alarak tekrar ilçe başkanı oldu.Aygül Eryılmaz yaptığı açıklamada, "Son günlere kadar aday olmayı düşünmüyordum. Çünkü 6 yıldır çocuğum ile ailem ile ilgilenemiyorum. Ancak sokaklarda birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşlarım buna izin vermedi. En zor zamanda sadece kendi çocuğumuz için değil tüm ülkenin çocukları için mücadele etmemiz gerektiği için tekrar aday oldum ve beraber mücadeleye devam" dedi.

BAYINDIR

2 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen seçimde, mevcut İlçe Başkanı Behzat Aydilek seçime tek aday olarak girdi. Aydilek’in yeniden başkan olduğu kongrede 175 delegeden 114’ü oy kullandı. Başkan Hüseyin Behzat Aydilek, “Bugün ilçe kongremizi en demokratik şekilde gerçekleştirdik. Artık hedef 2019” dedi.

FOÇA

Foça İlçe Başkanı olan genç isimlerden Baran Gezmiş Yıldırım “Gençlerin artık bu tür görevler alması gerekiyor. Sadece bayrak ve afiş asan gençler değil ülkesi için politika üretebilecek seviyedeyiz. Bunu göstermek için 2019 gibi zorlu bir süreçte sorumluluğun altına girerek diğer arkadaşlarımıza örnek olmaya çalışıyoruz.”dedi.

BERGAMA

Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz “Partimize yakışan bir şekilde demokratik bir yarış gerçekleştirdik. Bergama CHP, geniş bir aile olduğu için geçmişte yaptığım göreve yeniden getirildim. Bir konsensüs oluştu. Benim bir talebim olmamıştı. Partililerden yoğun bir talep geldi ve aday oldum. Örgüt bu sorumluluğu bize bir daha verdi. Önümüzde çok önemli bir dönem var. Bergama’da bize düşen görevi yapacağız. Kırgınlıklarımızı, ayrışmalarımızı bir yana bırakıp dostluk içinde çalışacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu zor ortamda, partimize ve toplumumuza küçük bir damla koyarsak ne mutlu bize. Allah utandırmasın.  “ açıklamalarında bulundu.

SELÇUK

Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan ise “Heyecanlıyız. İlçe başkanı hem genç hem kadın olunca örgütte çok olumlu yankılandı. Çalışmak ve politika üretmek için yola çıktık. Bir dahaki seçimlerde ilçede partinin birleştirici gücü olacağımıza inanıyorum. CHP iktidar bayrağını belediye gönderine yeniden çekeceğiz. Selçuk’u kesin geri alacağız.” Dedi.

ÖDEMİŞ

Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik “Çok seviyeli bir kongre geçirdik. Örgütümle beraber ilk Ödemiş’te belediye başkanlığını almak için mücadele yapacağız. Sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bütün amacım Ödemiş’te kaybedilen belediye başkanlığını geri almaktır. “ dedi.

GÜZELBAHÇE

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam , ''İnanıyorum ki CHP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 60'lara varan bir oy oranıyla seçimi alacak ve ülkeyi tekrar parlementer sisteme geri döndürecektir'' dedi.

MENEMEN

9 Aralık’ta yapılan Menemen İlçe Kongresi öncesinde, tek aday olarak giden CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev yapmak, onurdur” diye konuştu.

SEFERİHİSAR

CHP Seferihisar’da seçime tek aday olarak giren mevcut başkan İsmail Yetişkin yeniden ilçe başkanı seçilirken, yönetim çarşaf listeyle belirlendi. Yetişkin  “İlçe kongrelerimizi birlik beraberlik içinde gerçekleştirdi. Kongrelerimiz, 2019’da kurulacak CHP iktidarının ateşleyici gücü olacaktır” dedi.